Gå til sidens hovedinnhold

- Skipresidenten har vært vinglete

VIKERSUND/OSLO (TV 2 Nettavisen): Torbjørn Yggeseth mener skipresident Sverre Seeberg har opptrådt vinglete i saken rundt Anette Sagen og kvinnelig prøvehopping i Vikersund.

Sent i går kveld ble det bestemt at jentene skulle få lov til å hoppe skiflyging i Vikersund likevel, blant annet etter press fra skipresident Sverre Seeberg. Leder i det internasjonale skiforbundets hoppkomite, Torbjørn Yggeseth, mener Seeberg har opptrådt vinglete i saken.

Mediepress
- Jeg mener han burde ha kommet på banen på et mye tidligere tidspunkt. Nå har han handlet ut fra et mediepress, og det synes jeg er vinglete, sier Torbjørn Yggeseth til TV 2 Nettavisen.

Seeberg er ikke enig.

- Dette er ikke noe annet enn jeg har hevdet hele tiden, sier han til TV 2 Nettavisen.

Skipresidenten tok i går kveld kontakt med rennleder Sepp Gratzer og FIS-president Giranfranco Kasper i et forsøk på å få en løsning på saken.

- Utgangspunktet er jo at reglene både for renn og for prøvehopping er kjønnsløse. Det som fikk begeret til å flyte over for meg, var at det ble fullstendig meningsløst at man kunne få delta i selve rennet, mens man ikke fikk lov til å prøvehoppe.

Ballen lagt død
- Etter at jeg pratet med Gratzer og Kasper, tok juryen en beslutning om å la jentene få hoppe. Dermed ble ballen lagt død. Det er uansett en jurybeslutning hvem som skal hoppe og fra hvilken avsats, sier Seeberg videre.

Selv om han ikke fikk sett Sagen og de andre jentene hoppe på grunn av et bankmøte, synes Seeberg det var moro at jentene leverte varene allerede i første hopp.

- Kjempegøy, sier han.

Syndebukk
Yggeseth tror ikke at dagens prøvehopping i Vikersund får noen betydning for kvinnehopp generelt.

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg føler at jeg har blitt litt syndebukk her hjemme. Men internasjonalt er jeg blitt styrket innad i FIS, sier han.

- Hva synes du om hoppet til Anette?

- Det var kontrollert, fint og trygt. Det var ingen fare.

- Hva tror du om fremtiden til kvinner og skiflyging?

- Det går nok mange år før vi får en egen konkurranse med skiflyging for jentene. Til det er ikke bredden stor nok.

Gode forhold
- Kan det bli aktuelt med kvinnelige prøvehoppere i andre konkurranser?

- Jeg ser ikke bort fra det. I hvert fall ikke hvis det er under så gode forhold som i Vikersund i dag, og at alt er under kontroll. Det er ikke alltid juryen har like god kontroll.

- Føler du deg overkjørt i denne saken?

- Nei, ikke direkte. Men jeg synes Seeberg har vært vinglete, gjentar han.

Reklame

Husker du disse to idiotene?