RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiri: - Vil avgjøre i siste runde

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Aalesund-kaptein Amund Skiri har ikke hast med å sikre plassen i Tippeligaen. - Jeg har fryktelig lyst til å glede publikum med å sikre plassen i siste serierunde mot Bryne, gliser den lille forsvarsklippen.

BODØ/GLIMT – AALESUND 0-2. De fleste skulle kanskje forvente at kaptein Amund Skiri ønsket å oppnå fornyet kontrakt så fort som mulig etter den imponerende 2-0 seieren borte mot Bodø/Glimt. Så diplomatisk er derimot ikke midtstopperen:

- Jeg håper virkelig at den siste kampen mot Bryne blir avgjørende, sier bakventland-kaptein Skiri.

Og fortsetter:

- Det hadde vært fryktelig deilig å glede publikum med å sikre fornyet kontrakt i siste serierunde. Seks poeng i innspurten bør uansett være nok for å unngå direkte nedrykk.

Kampfakta og spillerbørs fra Glimt-Aalesund.

Skrekkscenario

De oransje krigerne fra Sunnmøre har Molde, Stabæk og Bryne på sin avslutningsmeny. Tre motstandere som er involvert i enten topp- eller bunnstrid.

- Dersom vi klarer å ta nok poeng før siste serierunde så ære være oss for det, men jeg elsker å spille under press. Derfor ønsker jeg at den siste kampen blir avgjørende, sier Skiri.

Neste helg kan Aalesund krype opp á poeng med rival Molde og melde storebror på i nedrykksstriden.

- Det blir en nøkkelkamp, mener Skiri

Og får støtte av trener Ivar Morten Nordmark:

- Nå har vi gitt oss selv et godt utgangspunkt. Å tape for oss vil være et skrekkscenario for Molde, sier han og setter opp sitt største smil mens han regner ut hvordan målforskjellen er mellom naboene.

- Ett lag på banen

Bortelaget hadde full kontroll på et både tannløst og etter hvert sjanseløst Glimt-lag i søndagens kamp. Ved kampslutt viste sjansestatistikken 1-6.

- Vi har vært utrolig grådige i Nord-Norge. Vi slo Tromsø 1-0 borte, mens Bodø/Glimt kun skapte en sjanse mot oss. Det var kun ett lag på banen, mener trener Ivar Morten Nordmark.

- Hva var søndagens suksessoppskrift ?

- Vi skulle tørre å prøve. Jeg er møkkaleie av å tape og samtidig fremstå som et dårlig lag. Spillerne turte å tro på egne ferdigheter, forklarer treneren.

Ingen flyt

Begeistringen etter kampslutt var ikke akkurat like stor i hjemmegarderoben. Trener Øystein Gåre var mildt sagt oppgitt etter tapet.

- Jeg så hvor det bar allerede etter fem minutter. Vi ville ikke være med i kampen, syntes treneren.

Glimt var ikke til å kjenne igjen fra tidligere hjemmekamper. Pasningsfeil florerte og laget klarte aldri å bryte gjennom Aalesunds hardt arbeidende midtbane- og forsvarsmurer. En heading i stolpen fra Runar Berg var det eneste virkelige glimtet av trussel fra hjemmelaget.

- Den offensive samhandlingen manglet totalt. Mye av det var riktignok Aalesunds fortjeneste, men vi hadde overhodet ikke noe flyt, oppsummerer Gåre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere