*Nettavisen* Sport.

Skiri VIF-debuterer mot RBK

Amund Skiri skrev onsdag under på en treårsavtale med Vålerenga. Midtstopperen får trolig sin debut for Oslo-klubben allerede i Royal League-oppgjøret mot Rosenborg 20. november.

03.11.04 16:40

- Jeg er kjempefornøyd med å endelig bli klar for Vålerenga. Dette blir et skritt videre for meg i karrieren, stråler Skiri til TV 2 Nettavisen like etter å ha signert kontrakten.

Skiri blir VIF-spiller fra 15.november og begynner å trene med Oslo-laget neste uke, forutsatt at han består den obligatoriske legeundersøkelsen, melder klubbens nettsider.

- Jeg gleder meg til å spille Royal League og europacup for Vålerenga. Jeg tror det meste skal være i orden slik at jeg får min debut i Royal League-oppgjøret mot Rosenborg 20. november, sier han.

Trist å forlate Aalesund
26-åringen kom til Aalesund i 1997 og blir regnet som en av beste midtstopperene i 1. divisjon.

- Det er selvsagt vemodig å forlate Aalesund til fordel for Oslo. Men vi skal alltid klare å tilpasse oss i hovedstaden, innrømmer Skiri.

Han ser spesielt frem til å samarbeide med trener Kjetil Rekdal - og spille foran Klanen på Ullevaal.

- Kjetil Rekdal er en vinnertype. Jeg er forberedt på at vi skal gjøre det godt både i serie, Royal League og europa-cupen med ham som trener neste sesong, forteller Skiri.

Gleder seg til å møte Klanen
Og legger til:

- Jeg gleder meg også enormt til å spille foran Klanen på Ullevaal. De er landets aller beste supportere.

Amund Skiri kommer gratis til Vålerenga som Bosman-spiller. Midtstopperen blir dermed Vålerengas første nye spiller foran 2005-sesongen. Han blir samtidig fotballspiller på heltid for første gang i karrieren, ettersom han kun hadde deltidskontrakt med Aalesund FK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.