RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bø velger trygt i OL-oppkjøringen


FORNØYD: Tarjei Bø er tilfreds med OL-oppkjøringen så langt. Han tar ingen sjanser med helsa i den siste oppkjøringen til vinterlekene.
FORNØYD: Tarjei Bø er tilfreds med OL-oppkjøringen så langt. Han tar ingen sjanser med helsa i den siste oppkjøringen til vinterlekene. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Skiskytter Tarjei Bø innser at han må bli litt raskere for å være i perfekt OL-form, men vil ikke ta sjanser med helsa inn mot mesterskapet.

Framfor alt handler det om å ha riktig balanse mellom trening, konkurranser og hvile for stryningen som har opplevd sykdomsperioder mange ganger gjennom karrieren. Denne vinteren har det imidlertid sett bra ut for Bø.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med status. Jeg ville ikke ha vært i verken bedre eller dårligere form akkurat nå. Jeg føler jeg har litt å gå på, samtidig som jeg er med og kjemper om pallplassene. Så det er perfekt. Og jeg er helt sikker på at jeg har mer å gå på med tanke på OL, sier Bø til NTB.

Han sto over onsdagens normaldistanse i verdenscupen i Ruhpolding. Han ønsker ikke å slite seg ut ved å gå alle konkurranser nå som OL i Sør-Korea nærmer seg.

– Det gjelder å ha litt margin i det man gjør. Å kjøre på de trygge tingene i stedet for å være på grensa. Derfor står jeg blant annet over 20-kilometeren, for ikke å brenne for mye krutt før OL. Jeg må få trent nok, passe på at formtoppen ikke kommer for tidlig og samtidig unngå å presse kroppen for mye. Jeg føler jeg har en riktig balanse der nå.

Fragått av lillebror

Bø er nummer fem i verdenscupen sammenlagt og har samlet fire topp-fem-plasseringer i individuelle renn denne sesongen. Det tyder på at han er i form, men han mener selv at han er et stykke unna toppformen.

– Jeg skal opp noen hakk. Det er litt for mange sekunder opp til Johannes foreløpig. Jeg må være innenfor én strafferunde bak ham i sporet, sier han med henvisning til lillebroren som har vunnet fem verdenscupløp og ligger på annenplass totalt.

– Hva er det som mangler?

– Når jeg fungerer og skyter bra, så er jeg på seierspallen. Så der er jeg trygg. Inn mot OL handler det om de små detaljene i treningen. Jeg må få ned skytetiden litt på stående og gå 10-15 sekunder raskere i sporet, sier han.

– Så jeg trenger noen mann-mot-mann-dueller der jeg går seirende ut nå i de siste ukene. Det er der det blir avgjort i OL. Mange skiskyttere er gode nok til å vinne et løp, men når det virkelig gjelder må man være «sharp» når man står mann mot mann og skyter om medaljene.

Går for fullt OL-kjør

Fredag er det stafett i Ruhpolding, et løp de norske herrene selvsagt har ambisjon om å vinne. To dager senere venter fellesstart. Bø forbereder seg på å gå samtlige distanser i OL.

– Jeg er ganske sikker på at jeg går alle de individuelle rennene og stafetten. Så er det mixed-stafetten der det er mest åpent. Vi er tre herreløpere (Bø-brødrene og Emil Hegle Svendsen) som har levert bra, og det står nok mellom oss. Men hvem som går blir nok avgjort først underveis i OL ut fra hvem som er i form, spår 29-åringen.

Han har stafettgull fra Vancouver i 2010 som sitt klare OL-høydepunkt. Fra individuelle distanser i OL-sammenheng har han ikke gjort det bedre enn 21.-plass (normaldistansen i 2010).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere