RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christiansen vant tidenes første supersprint


VANT: Vetle Sjåstad Christiansen vant supersprinten i Russland onsdag.
VANT: Vetle Sjåstad Christiansen vant supersprinten i Russland onsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vetle Sjåstad Christiansen brukte tre ekstraskudd, men gikk til topps da nyvinningen supersprint for første gang ble testet i IBU-cupen i skiskyting onsdag.

Supersprint som øvelse har aldri tidligere vært testet verken i IBU-cupen eller i verdenscupen. Onsdag var det imidlertid duket for debut i russiske Khantij-Mansijsk.

Konkurranseformen består av en kvalifisering der samtlige utøvere går 2,4 kilometer og skyter to ganger. På standplass har alle tre ekstraskudd til disposisjon. Eventuelle gjenstående blinker resulterer så i en eller flere strafferunder på 75 meter.

I finalen senere samme dag starter de 30 beste fra kvalifiseringen som i en fellesstart. Finalen er fire kilometer lang og består av fire skytinger. Prosedyren er den samme med hensyn til ekstraskudd og strafferunder.

Onsdag behersket Vetle Sjåstad Christiansen nyvinningen best. Han måtte ha tre ekstraskudd på standplass,  men vant likevel supersprinten i Russland foran østerrikske Lorenz Wäger. 6,1 sekunder skilte de to i mål.

Vegard Bjørn Gjermundshaug endte på fjerdeplass. Han var 15,7 sekunder bak Wäger etter å ha brukt fire ekstraskudd underveis.

Aslak Nenseter og Fredrik Gjesbakk ble henholdsvis nummer 18 og 19.

På kvinnenes supersprint ble Karoline Offigstad Knotten nummer sju. Tyske Nadine Horchler vant.

Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer 20.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere