*Nettavisen* Sport.

Eckhoff gikk inn til VM-gull

KUNNE JUBLE: Tiril Eckhoff gikk en fantastisk VM-sprint i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norges beste kvinnelige skiskytter taklet forventningspresset.

05.03.16 15:54

HOLMENKOLLEN / OSLO (Nettavisen): Med to fulle hus og god fart i sporet gikk Bærums-jenta Tiril Eckhoff inn til sitt aller første VM-gull, og det på hjemmebane i Holmenkollen.

25-åringen passerte målstreken 15 sekunder foran franske Marie Dorin Habert, som tok sølvmedaljen. Bronsen gikk til Laura Dahlmeier fra Tyskland.

- Det er sjukt. Alt gikk etter planen. Det var helt fantastisk å gå rundt her. Så var det så gøy at mamma og pappa og alle vennene mine heiet på meg fra start. Det er det råeste. Jeg kan ikke beskrive det, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Se Holmenkollen juble for Eckhoff:


- Hør på jubelen. Hør på jubelen for Tiril Eckhoff som kommer inn de siste meterne her. Glemt er tårene fra i fjor, glemt er alle nedturene og glemt er all fortvilelsen. Her kommer Tiril inn og skal bli verdensmester. Jeg tror ikke det jeg ser, utbryter NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Nettavisen fulgte VM-sprinten direkte.

Fakta

Fakta om Tiril Kampenhaug Eckhoff

Rørt bror og trener
Tirils storebror og trener, Stian Eckhoff, var strålende fornøyd med den norske innsatsen. TV-bildene avslørte også at han var rørt da lillesøster gikk inn til VM-gull.

- Jeg synes det er en fantastisk dag. Mange av jentene har gjort det bra, ikke minst Tiril som står på toppen. Det betyr selvsagt litt ekstra at det er lillesøster, forteller treneren til NRK.

Marte Olsbu gikk inn til ellevteplass og ble med det nest beste norske kvinne i Holmenkollen. Synnøve Solemdal ble nummer 34, mens Fanny Horn Birkeland ble nummer 42.

Her finner du hele resultatlisten (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag