Løpet var likevel en ny opptur for Svendsen, som fulgte opp pallplassen han fikk på fredagens sprint i finske Kontiolahti.

Lørdag gikk han inn til en ny tredjeplass etter å ha kjempet om seieren med tyske Arnd Peiffer og Simon Eder fra Østerrike. De to hadde et forsprang på nordmannen ut på den siste runden, men ble hentet av Svendsen en kilometer før mål.

På oppløpet var imidlertid trønderen stiv som en stokk og maktet ikke å gi Peiffer og Eder kamp til målstreken.

- Det var skuffende, men du så grimasen i bakken. Han var stiv, kommenterer Hanevold.

Kollisjon på standplass
Svendsen var først inn på den siste skytingen, med verdenscupleder Martin Fourcade like bak.

På vei inn på matta på standplass mistet sistnevnte balansen og kom borti nordmannen, som holdt på å gå rett i bakken.

- Fourcade kjører inn i skiene til Emil. Det var ødeleggende for seier både for Fourcade og Svendsen. De kommer helt ut av rytmen, fortalte NRK-ekspert Ola Lunde.

De to involverte måtte begge ut i strafferunde, noe som kan ha kostet han verdenscupseieren.

- Unødvenig
- Vi har skværet opp. Det er ingen sure miner, men det føles litt unødvendig, forteller Svendsen til NRK.

Etter løpet beklaget Fourcade i samtale med statskanalen.

- Jeg tror det var min feil, for han kom først inn. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi ikke skjøt feilfritt, men jeg var redd det kunne forstyrre meg. Så åpnet jeg bra og tenkte at det kom til å gå fint – før jeg fikk to bom, sier franskmannen.

Fire nordmenn topp-11
Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer fire på jaktstarten, men tre bom på standplass sørget for at 23-åringen ble nummer sju, 33,2 sekunder bak tyskeren.

Vetle Sjåstad Christiansen kapret plassen bak Thingnes Bø, mens storebror Tarjei Bø ble nummer elleve. Sistnevnte gikk seg opp fra en 32.-plass.

Bjørndalen skuffet
Veteranen Ole Einar Bjørndalen gikk ut som nummer åtte på lørdagens jaktstart, og hadde gode muligheter for å kjempe seg inn på podiet.

Elendig prestasjon på standplass ødela imidlertid den muligheten.

Med totalt fire runder på de to første skytingene lå 43-åringen på en 34.-plass, nesten to minutter bak. Det maktet han aldri å hente inn og endte til slutt på en 29.-plass, drøye to minutter bak vinneren.