Gå til sidens hovedinnhold

Tarjei Bø om ankeretappen: - Ganske innlysende hvem som burde gå

Det norske skiskytterlandslaget har flere gode kandidater til å gå den viktige ankeretappen på stafett.

TRYSIL (Nettavisen): Skiskyttersesongen nærmer seg med stormskritt, da det kun er to snaue uker til verdenscupåpning i Pokljuka i Slovenia. Det norske skiskytterlandslaget gleder seg til verdenscupsirkuset begynner igjen, og Tarjei Bø er en av utøverne som virkelig har lagt skumle planer for sesongen.

Bø vant kun én verdenscupseier forrige sesong, i Östersund, noe han ikke var fornøyd med. Lillebroren og den franske rivalen, Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade, tok en «storeslem» forrige sesong og vant henholdsvis åtte og ni verdenscuprenn hver.

- Det var litt vel mange ganger at Johannes og Martin delte seirene broderlig i fjor. Nå vil jeg gjerne blande meg mer. Ikke bare i det ene løpet i Östersund, sier Tarjei Bø til Nettavisen.

Han bedyrer at sesongens mål er å vinne så mange renn som mulig og at førsteprioriteten blir VM i mars 2019. Han innrømmer også at det passer ypperlig at verdensmesterskapet arrangeres der han vant forrige sesong, i Östersund, Sverige.

- Det var der jeg vant i fjor og løypa passer meg veldig bra. Jeg gleder meg. Fellestarten er det jeg historisk sett er best på, i tillegg til sprinten. De disiplinene ser jeg på som mine beste muligheter til å vinne, forteller Bø.

- Han er vår klare mann

En annen disiplin Bø er favoritt i sammen med resten av de norske skiskytterherrene, er på stafett. Norge har vært et dyktig stafettlag i en årrekke, men før sesongen begynner er det en viss usikkerhet knyttet til hvem som skal gå hvilke etapper under konkurranse.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen la begge skiene og geværene på hylla ved sesongslutten, tidligere i år. Begge to har vært en del av Norges stafettlag i over 30 år til sammen. Bjørndalen har gått mange sisteetapper for Norge på 2000-tallet, mens Emil Hegle Svendsen var Norges ankermann fra og med 2013.

Verdenscup skiskyting.
Verdenscup skiskyting.

GODT FORHOLD: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har et godt søskenforhold. Tarjei er klar i sin tale på at han mener lillebroren burde gå ankeretappen for det norske stafettlaget.

Nå er tiden inne for at de norske utøverne må se seg om etter en ny ankermann. Tarjei Bø har tidligere gått flere sisteetapper for det norske landsalget og er ikke fremmed for å gjøre det igjen, men han forteller også at han ikke tror han er den som egner seg best til oppgaven.

- Jeg kan være åpen for det, men jeg synes det er ganske innlysende hvem som burde ta den og det er Johannes. Han er vår klare mann, i alle fall etter det fjoråret han hadde, sier storebroren.

- Men i en spurt er vel du hakket hvassere enn lillebror?

- Nja, jeg tror nok vi er mer jevne. Vi har ikke spurtet så masse, men jeg tror nok uansett at Johannes er bedre enn de fleste og han har en så stor styrke på stående skyting og i sporet at jeg synes han er den klare kandidaten. Han har jo gått den før, da han og Emil har bytta på den siste sesongen, evaluerer stryningen.

Les også: Johannes Thingnes Bø tilbringer mye tid uten sin kjære: - Det er klart vi savner hverandre

- Alle tror vi har lyst til å knuse hverandre

Når Nettavisen stiller Tarjei Bø et spørsmål om den interne duellen med ham selv og lillebroren svarer han ærlig at det ikke er noen duell mellom dem i skiskyttersporet.

- Mange tror at vi har veldig lyst til å knuse hverandre, men sånn er det ikke når det kommer til skiskyting. Det er på en måte en «gimmick» vi gjør, at vi leker litt med hverandre foran TV-ruta. Til sjuende og sist er vi på lag når vi driver med skiskyting. Vi er brødrene mot utlendingene, bedyrer Bø om sitt profesjonelle forhold til lillebroren. Men konkurranseinstinktet dem i mellom er helt annerledes utenfor skiskytterarenaen.

- Vi har et eget samarbeid og hjelper hverandre godt i løypa, men det er mest på det utenomsportslige at vi «fighter» egentlig. Om hvem som klarer på skyte den første ballen i tverrliggeren liksom. Da er det skikkelig konkurranse, smiler Bø lurt om søskenforholdet.

Hvem som vinner flest verdenscupseire den kommende sesongen mellom Bø-brødrene gjenstår altså å se, men at Johannes Thingnes Bø kommer til å gå sisteetappen ved neste skiskytterstafett virker langt mer sikkert, skal vi tro storebroren.

Verdenscupen i skiskyting starter for øvrig 2. desember i Pokljuka, Slovenia.

Les også: Johannes Thingnes Bø om den store forandringen: - Det er noe som skurrer

Les mer

Her er Norges tropp til verdenscupåpningen i Kuusamo

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken