TRYSIL (Nettavisen): Tiril Eckhoff har travle dager som profesjonell skiskytter og vet at frokosten er en stor del av dagen. Hun innrømmer ovenfor Nettavisen at hun ikke har særlig god tid når hun står opp, før hun skal avgårde på trening.

Derfor lager Eckhoff en kjapp og sunn frokost på kvelden i forveien, før hun legger seg. Mange kjenner nok til klassikeren havregrøt, men har du prøvd den kalde versjonen?

- Jeg er treg og trøtt om morgningen og får alltid dårlig tid uansett. Da er en kjapp og sunn frokost veldig viktig før en tøff dag. Frokosten er en viktig brikke for å få fart på den rumpa her. Trikset mitt er å lage kjøleskapsgrøt dagen i forveien og la den stå over natta, smiler Eckhoff til Nettavisen, før hun røper ingrediensene hun trenger til retten:

- Jeg blander havregryn, havremelk, litt linfrø, chiafrø, valnøtter, frosne blåbær og kokosfett i en skål. Det skal blandes godt sammen. Så setter du den inn i kjøleskapet og lar den stå over natten. Når du våkner opp så slipper du å lage frokost og da er det bare å hugge innpå en deilig frokost.

Den såkalte «kjøleskapgrøten» er en matrett mange vet om, men ønsker du en ekstra «boost» så kan Eckhoff sin versjon være perfekt. Den tidligere VM-vinneren avslører at kokosfettet er en viktig faktor i grøten.

- Ja, kokosfettet gir mye energi. Og selve retten er ekstrem sunn og veldig energirik. Det fører til at man slipper å gå tom for energi på en treningsøkt.

Oppskrift: Én porsjon

1 dl havregryn (40g)

1,5-1,75 dl havremelk

1 ts kokosfett

1 ss chiafrø/ linfrø

En neve valnøtter ( hakkede)

En neve frosne blåbær

Valgfri frukt (mulig med syltetøy)

Fremgangsmåte

For å lage kjøleskapgrøt er det bare å blande alle ingrediensene etter målene og røre godt om før du tar aluminium/plastfolie over skålen du putter grøten i.

Da er det bare å sette grøten i kjøleskapet i 3-5 timer, gjerne over natten. Når du våkner opp kan du eventuelt tilsette valgfri frukt, eller syltetøy, før du kan nyte en deilig kjøleskapgrøt.