Skiskytter Berger sikret NM-gull i langrenn

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Tora Berger var ankerkvinne på Varden-laget som vant gull i NM-stafetten på søndag.

29.01.12 13:28

Berger ble presset av Hemings Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tampen, men gikk likevel inn til en kontrollert seier.

Heming, som vant kvinnestafetten fra 2009 til 2011, kom i mål 6,8 sekunder bak.

Tora Berger hadde nest beste etappetid på sisteetappen, men formsterke Jacobsen gikk hele 37,8 sekunder fortere enn henne.

- Ble du stresset av Astrid?

- Nja, jeg så at hun nærmet seg, men jeg hadde vel en slags delvis kontroll, sa Berger etter sitt aller første NM-gull i langrenn.

Kontroll
Tora har deltatt i ett NM i langrenn tidligere. Det skjedde på 10-kilometeren i Trondheim i 2008.

- Jeg trodde vi hadde kontroll, men Astrid gikk styggfort, sa landslagsløper Marthe Kristoffersen, som gikk 2. etappe for Varden.

Varden er ingen novise i stafettsammenheng. Søndagens gull var klubbens femte i stafett i NM. Det forrige gullet kom i 2008.

Kristin Gausen gikk 1. etappe for Varden. Gausen ble faktisk slått med 7,7 sekunder av Kathrine Rolstad Harsem fra Vardens 2.-lag på etappen. Det forteller litt om bredden i klubben. Varden 2.-lag endte til slutt på 11.-plass. Skiskytteren Elise Ringen avsluttet for Vardens 2.-lag.

Høydepunktet
Søndagens beste stafettopplevelse sto Astrid Uhrenholdt Jacobsen for. 25-åringen er ekspert i å gå fem kilometer skøyting. Astrid er i knallform og har gjennomført et godt NM med seier på 10-kilometeren i klassisk torsdag og bronse på sprinten fredag. Lørdagens skiathlon sto hun over.

Hun hadde et eget mål om å ta medalje i alle øvelsene hun stilte opp i, og hun innfridde. Hvis det hadde vært litt lenger søndag, så hadde hun tatt igjen Berger og Varden.

- Luken var så stor at det aldri skulle ha gått å ta igjen Tora, men formen er bra, og jeg klarte det nesten. Vår prestasjon hadde holdt til gull om nivået på stafetten hadde vært som de siste tre-fire årene, mente Jacobsen, som gikk inn til sølv sammen med Marte Monrad-Hansen og Ragnhild Haga.

Nivået var hakket bedre dette året. BUL fra Oslo hadde også et sterkt lag. Martine Ek Hagen, Heidi Weng og Anne-Tine Markset gikk inn til bronse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag