Gå til sidens hovedinnhold

Skiskytter-dominans i Beitosprinten

Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen var i en klasse for seg da skiskytterne satte langrennseliten på plass under 10 kilometer fri på Beitostølen søndag.

I går vant Ole Einar Bjørndalen NM-fellesstarten for skiskytterne i overlegen stil, drøyt 45 sekunder foran Lars Berger.

Søndag fikk Berger revansj over Bjørndalen da han kjempet seg inn til tiden 20.41,10 på 10 kilometeren i fri teknikk på Beitostølen, fem tideler foran Bjørndalen på andreplass.

- Veldig surt, sier Bjørndalen med et smil til NRK etter rennet, før han fortsetter:

- Men jeg var bare fem tideler bak Lars i dag, så det gjør ikke så mye. Jeg satte ham jo så godt på plass i går.

Overlegne
De to skiskytterne var i en klasse for seg på Beitostølen i dag, og seierherren legger ikke skjul på at han kan tenke seg å gå flere langrenn denne sesongen.

- Ja, det frister det, men det er Krister Sørgård og Bjørnar Håkensmoen som tar ut laget, så vi får se, sier Berger.

Frode Estil, som har gjort store fremskritt i fristil før denne sesongen, kapret tredjeplassen 14,9 sekunder bak Berger.

Tore Ruud Hofstad ble nummer fire, 19,5 sekunder bak vinneren, mens Frode Andresen ble nummer fem og sørget for at det var tre skiskyttere blant de fem beste.

Med til Finland
Og det kan se ut til at Lars Berger har blitt bønnhørt, for etter skiskytternes gode langrennsinnsats ble de tre tatt ut i langrennstroppen til de verdenscuprennene i Kusamo i Finland.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger