Det bekrefter den franske stjernen på Twitter fredag kveld.

I en tweet skriver Fourcade følgende:

- Takk for reisen. Det er på tide å si farvel.

LES OGSÅ: Eckhoffs drøm om verdenscupseier lever etter tredjeplass i Finland

Det betyr at lørdagens jaktstart i finske Kontiolahti blir hans siste renn.

31-åringen er en av de største skiskytterne gjennom alle tider.

Han har totalt vunnet 28 VM-medaljer, der 13 av dem er gull. Franskmannen har også tatt sju medaljer i OL, der fem av dem er gullmedalje.

Trekker fram nordmenn

I tillegg har han vunnet verdenscupen sammenlagt sju ganger.

I fredagens meddelelse skriver den franske stjernen at duellene mot store konkurrenter som Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen, Anton Sjipulin, Simon Schempp og Johannes Thingnes Bø har bidratt til at drømmene hans har gått i oppfyllelse.

LES OGSÅ: Bekrefter at Morten Thorsby er smittet av koronaviruset

- Jeg har kjempet og vunnet. Jeg har slitt også. Jeg falt og reiste meg. Framover alt har jeg blitt voksen, skriver Fourcade.

Nå skal livet vies til andre ting, der i blant familien, opplyser 31-åringen.

Ikke overraskende

Franskmannens beslutning om å legge opp kommer ikke helt overraskende. Allerede i forbindelse med VM i Anterselva tidligere i vinter antydet 31-åringen at karrieren kunne være over ved sesongslutt.

I mesterskapet i Italia vant han normaldistansen og tok gullet han manglet i karrieren. Fourcade gir seg som en av de største i skiskytterhistorien.

– Jeg kunne ha gitt meg etter OL i 2018, som ble kronet med tre gull, men jeg ønsket fortsatt å følge det gamle sporet, skriver franskmannen fredag.

Han gir seg nøyaktig ti år etter at han tok sin første verdenscupseier. Den kom også i Kontiolahti. Dermed er ringen på mange måter sluttet.