Lars Berger holdt seg i ledelsen helt inn til den avsluttende stående skytingen i søndagens jaktstart over 12,5 kilometer i tyske Ruhpolding.

31-åringen vant fredagens sprintdistanse, og gikk ut med det beste utgangspunktet foran franske Martin Fourcade og russeren Ivan Tsjeresov. Mens sistnevnte fikk en bom allerede på den første skytingen, fylte Berger og Fourcade sin første skyteserie.

På de påfølgende to skytingene skjøt begge et bomskudd for hver tur inn på standplass. Det ga Tarjei Bø muligheten til å passere franskmannen og sørge for dobbelt norsk.

Etter den tredje skytingen var Berger 21 sekunder foran stryningen. Fredagens vinner økte bare med et par sekunder før den siste skytingen og så ut til å gå fornuftig.

Men den avgjørende ståendeserien skulle vise seg å bli vanskelig for begge nordmennene i teten. Berger skjøt tre bom, mens Bø fikk én strafferunde.

Dermed var det fritt fram for konkurrentene bak. Tyske Michael Greis benyttet sjansen til å gå først ut på sisterunden, mens Martin Fourcade og Björn Ferry fra Sverige fulgte hakk i hæl.

Tarjei Bø gikk ut som nummer fire og hadde snaue sju sekunder å ta inn på førstemann.

Greis og Ferry klarte seg uten strafferunder i søndagens øvelse. Sistnevnte avgjorde løpet til sin fordel da han gikk fra de to andre på den siste halve kilometeren. Fourcade fikk en ny 2.-plass mens Greis tok siste pallplass.

Bø gikk litt tom for krefter og måtte se seg slått med 12, 5 sekunder på 4.-plass. To strafferunder ble én for mye med tanke på å havne øverst på en ny verdenscupseier for 22-åringen.

Lars Berger fikk totalt fem strafferunder og endte på 6.-plass. Lesja-skiskytteren knekte Emil Hegle Svendsen på den siste i langrennsduell på den siste kilometeren. Trønderen måtte ta til takke med å bli nummer sju i mål etter tre skytebom.

Alexander Os startet godt bak i feltet som nummer 33, og flat én plass på søndagens resultatliste. Ole Einar Bjørndalen sliter med sykdom og stilte ikke til start.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!