RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiskytternes Sheringham

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Halvard Hanevold betaler flere høydeopphold av egen lomme for å stille best mulig forberedt til Vancouver-OL i 2010.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): I vinter-OL om snaue fire år vil skiskytteresset Halvard Hanevold være 40 år gammel - men han har likevel ambisjoner om medalje.

- Nå er det VM i Anterselva i 2007 og deretter kun tre år til OL. Der skal jeg stille, fastslår Hanevold overfor Nettavisen.

Alder ingen hindring
36-åringen mener alderen ikke er noe hindring. Og han har selvsagt fått med seg at fotballspilleren Teddy Sheringham har rundet 40 år og fremdeles scorer mål for West Ham i Premier League.

- Jeg tenker ikke mye på alderen. Fokuset mitt er å få trent best mulig, sier han bestemt.

Han tar OL-forberelsene svært seriøst. I løpet av den kommende sesongen reiser Hanevold totalt 16 uker på ulike høydeopphold. Mesteparten betaler han av egen lomme.

- Allerede mandag reiser jeg til nytt høydeopphold i Østerrike. Men de blir ikke betalt av skiskytterforbundet. Uten om de seks felles oppholdene i høyden betaler jeg ti av egen lomme, forteller Hanevold, som stort sett reiser alene for å få trent i høyden.

- Kjæresten min er med ved noen anledninger, men stort sett reiser jeg alene. Men i fjor var jeg og Lars Berger på høydeopphold sammen, minnes han.

Fra egen lønnskonto
Noen av utgiftene til oppholdene i utlandet får han dekket av ulike sponsorer.

- Klart jeg har muligheten til å få refundert noe av utgiftene. Men jeg har jo inntekt, og betaler mye selv, sier Hanevold.

Hanevold hevder all reisingen ikke tærer på kreftene.

- Nei, faktisk er det godt å komme seg bort av og til. Klart det er godt å være hjemme, men ofte når jeg er hjemme blir det så mye stress og mas at det er bra å få reist litt, ler han.

- Velger dette selv
Landslagstrener Kjell Ove Oftedal ser ingen problemer med at Hanevold reiser på høydeopphold på egen hånd.

- Vi har egentlig lagt opp til et opplegg med mindre reisedøgn. Men dette styrer utøverne selv. Vi har lagt opp til et indiviuelt opplegg. Min oppgave blir å få en slags rød tråd oppe i det hele, forklarer den nyanansatte skiskyttersjefen.

Sjefen er klokkeklar på årets målsetting.

- Det er ikke lett å overta etter Roger Grubben, som har gjort en kjempejobb med dette laget. Men en gang var vi verdens beste lag. Nå skal vi bli det igjen, sier han ambisiøst.

- Ideell oppladning
Før den kommende sesongen føler Hanevold at han har fått en nærmest ideell oppladning.

- Forberedelse har gått bra, både med tanke på den fysiske biten og skytetreningen. Jeg har mye å takke Joar Himle for når det gjelder skytetreningen. Han har lagt opp til individuell oppfølgning, og har bevist gjennom samarbeidet med Bjørndalen hvor flink han er. Under skytetreningen har han vært svært opptatt av best mulig effektivitet på standplass, noe som har fungert bra for mine forberedelser.

Store ambisjoner
Ambisjonene for årets sesong er store.

- Selvsagt er målet medalje i VM i Anterselva, og i verdenscupen er målet å etablere meg blant de beste. Jeg fikk vist i Torino-OL at jeg kan hamle opp med de beste, og treningsgrunnlaget mitt nå er ikke dårligere enn foran fjorårets sesong, konstaterer skiskytterveteranen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere