RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile/Aftonbladet.no

«Skiskytterverden gnir seg i øynene»

Sist oppdatert:
Svenskene hyller den norske oppvisningen i skiskytter-VM.

«Det er en oppvisning som får skiskytterverden til å gni seg i øyene». Slik åpner svenske Aftonbladet sin artikkel om de norkse herrenes storeslem i VM-åpningen i Pyeoungchang.

Og det er kanskje ikke så rart at svenskene kaster seg på den norske skiskytterbølgen. For deres egne gulblå håp endte nemlig lørdagens 10 kilometer med en dundrende fiasko.

Ellers så stabile Björn Ferry ble til slutt nummer 41, mens Carl Johan Bergman gikk inn til en skuffende 80.-plass. Samtidig som Norge til alt overmål kapret de fire første plassene i rennet.

- Vi kan ikke gi opp ennå. Nå skal vi reise hjem, prate med alle, og stå på videre, sa svenskenes landslagssjef Staffan Eklund til SVT etter den tunge åpningsdagen.

Skal få litt av æren
Våre naboer i øst hadde kanskje ikke dagen, men de skal likevel ha en liten del av æren for at det gikk så bra som det gikk for Norge lørdag. Vår landslagstrener, Mikael Løfgren, er nemlig svensk.

Dette til tross for at han hadde sagt seg ferdig med skiskyting for ti år siden.

- Aldri mer skiskyting. Jeg startet i stedet opp med et malerfirma, og drev med det på heltid i to år, forteller treneren til aftonbladet.se.

Men etter noen år på skiskyttergymnaset i Torsby, og noen år som trener i USA, er han nå altså tilbake på topp. Og i sitt første VM-løp som sjef ledet han det norske laget fram en av tidenes største triumfer.

- Dette hadde jeg aldri drømt om. Da jeg sto der ute og fulgte med, var jeg utrolig nervøs. Dette var mye verre enn å konkurrere selv, oppsummerer svensken.

Hegle Svendsen på andre?
Mens svenskene hadde stålkontroll på den norske suksessen, var det andre som var en smule mer forvirret. Nyhetsbyrået AP meldte blant annet at Emil Hegle Svendsen ble nummer to.

I utgangspunktet ikke så veldig oppsiktsvekkende. Men siden trønderen ikke deltok på grunn av hodepine og slapp kropp, så ble situasjonene en ganske annen.

På alle bildene de leverte av Lars Berger fra åpningsrennet, hadde han blitt omdøpt til Emil Hegle Svendsen. Forvirringen bunnet nok i at Berger måtte steppe inn for nettopp Svendsen like før start.

Og reserven viste seg tilliten verdig. Det ble et kanonløp som til slutt endte med sølv, og forhåpentligvis har også internasjonal presse etter hvert fått navnet riktig, slik at Berger får den hederen han så absolutt fortjener.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere