LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var knyttet forventinger til 22-åringen i fredagens verdenscuprenn etter at hun vant sprinten i norgescupen på Gålå forrige uke.

Det startet også lovende for Konnerud-jenta med en 9. plass i prologen på Lillehammer, men i finalene ble det tidlig exit allerede i kvartfinalen.

Skistad virket å være skuffet etter løpet, men ville ikke snakke med pressen.

Iført en rød boblejakke, med hetten trukket over hodet, gikk hun rett forbi Nettavisen og de andre mediene i intervjusonen fredag.

Det er dermed vanskelig å si hvordan hun ser på veien videre denne vinteren.

Les også: Ekspert tror Klæbo vil bryte med landslaget

Åpner for flere sjanser

Landslagstrener Ola Vigen Hattestad kan imidlertid informere om at han tror Skistad vil få muligheten i verdenscupen igjen denne sesongen.

- De sjansene er gode. Det kommer etter hvert et uttak til Davos og etter hvert Dresden. Hun er ikke fremst i køen, men vi får se, sier Hattestad til Nettavisen.

Han synes det er flott å se at Skistad virker å ha funnet tilbake til gamle takter denne vinteren.

- Jeg har ikke rukket å snakke med Kristine, men det mest gledelige er at hun virkelig er på vei tilbake blant verdens beste sprintere.

- Det ble litt tungt i kvartfinalen her. Det er en veldig tøff løype. Jeg tror Kristine kommer mer til sin rett når løypene ikke er fullt så tøffe. Da tror jeg hun kunne gjort det enda bedre. Men det er absolutt gledelig at hun er på gang, forteller landslagstreneren.

Udnes Weng på pallen

Mens Skistad måtte nøye seg med en kvartfinale, kunne Tiril Udnes Weng glede seg over sin første pallplassering i karrieren.

Udnes Weng gikk inn til en imponerende 3. plass etter en sterk dag i løypene på Lillehammer.

- Jeg har aldri vært på pallen før, og har stort sett vært statist i de finalene jeg har gått. Så det er dritgøy å være med å kjempe i en finale og kjenne at man har nivået inne, sier Udnes Weng til Nettavisen.

Verdenscupen i langrenn fortsetter med 10 og 15 kilometer på Lillehammer lørdag.