OSLO / SEEFELD (Nettavisen): Fire av fem norske jenter tok seg videre fra prologen og kvalifiserte seg for sprintrennet i Seefeld-VM senere torsdag.

Maiken Caspersen Falla, Kristine Stavås Skistad, Mari Eide og Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng var de norske deltakerne i prologen.

Falla, Stavås Skistad, Tiril Udnes Weng og Eide gikk videre til utslagsrundene, mens Lotta Udnes Weng røk ut.

Skistad valgte seg inn i heat nummer 1 i utslagsrundene. Der skal hun blant annet gå mot svenske Stina Nilsson - en av favorittene - noe som betyr at hun får en meget tøff vei videre i konkurransen, men kan også slå ut noen av sine argeste rivaler allerede i kvartfinalen.

Det skapte reaksjoner både hos NRK og SVTs eksperter.

- Oi, oi, oi! Hun er ute etter medalje, sa SVT-ekspert Anders Blomqvist.

- Hun går for heat 1, sa en overrasket NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

- Forbannet på meg selv

Lotta Udnes Weng ble nylig norgesmester på distansen, men klarte ikke å komme opp på sitt beste under prologen torsdag ettermiddag.

- Jeg skjønner ikke at det går for sakte. Jeg gir alt jeg har inn mot mål. Jeg vet ikke hvordan jeg går i forhold til de andre før jeg ser resultatlisten. Jeg gir alt jeg har. Det er ikke nok, sier Udnes Weng på spørsmål fra Nettavisen i pressesonen.

I pressesonen innrømmer 22-åringen at hun er forbannet.

- Jeg hadde håpet å gjøre mitt beste renn her i løpet av vinteren, og så blir jeg slått ut. Da blir jeg litt oppgitt. Det skjedde ingenting, det er bare at jeg går for sakte, sier Lotta Udnes Weng.

- Jeg er forbannet på meg selv. Det er jo helt elendig når jeg først får gå VM, så går jeg helt ræva. Da burde heller noen andre fått gå, sier hun.

Caspersen Falla fikk den beste tiden av de norske jentene.

Svenske Stina Nilsson tok seg nok også greit videre til utslagsrundene, mens det var landskvinnen Maja Dahlqvist har den aller beste tiden. Svenske Hanna Falk imponerte også med tredje beste tid.

Favoritter videre

Svenske Nilsson har slitt med en skade fram mot VM, men må nok regnes å være blant favorittene når utslagsrundene starter klokken 14.30.

Med norske øyne er det knyttet stor spenning til hva Stavås Skistad kan få til, mens Maiken Caspersen Falla er regjerende mester på distansen.

Falla har imidlertid kun vunnet ett verdenscuprenn i sprint tidligere denne sesongen, i Otepää i januar, men 28-åringen med fire VM-gull i karrieren så langt, er som regel sterk når det kommer til mesterskap.

Hun lar seg ikke stresse av kritikken som har kommet denne sesongen.

- Jeg føler at resultatene prater for seg selv, det er ikke så mange ganger jeg har bommet taktisk. Men jeg kan selvfølgelig alltid bli bedre på det, og man får ny erfaring hele tiden, sa Falla i intervju med Nettavisen nylig.