*Nettavisen* Sport.

Skistjerne dømt til fengsel

Foto: AFP/Scanpix

Mathias Fredriksson kjørte i 146 km/t i 80-sone.

25.10.08 09:28

Den svenske langrennsløperen Mathias Fredriksson ble fredag dømt til 16 dager fengsel av Nord-Gudbrandsdal tingrett, etter at han skal ha råkjørt over Dovrefjell tidligere i år.

Svensken var på vei til et treningsopphold på Sognfjell 1. juni, da han raste forbi en politipatrulje. Skistjernen ble målt til 146 kilometer i timen i en 80-sone.

Landslagsløperen, som hadde med seg en kamerat i bilen, erkjente råkjøringen på stedet. I tillegg til 16 dager på brød og vann, mistet han også førerkortet direkte.

- Tok det med fatning
Ifølge Fredrikssons norske advokat, Kåre Lund, ble straffen som forventet.

- Vi tok en prat etter domsavsigelsen og han tok det hele med fatning, men angrer på det han gjorde, sier Lund til aftonbladet.se.

Fengselsstraffen kunne imidlertid blitt lengre. Om ikke langrennsløperen hadde lagt alle kortene på bordet med en gang, kunne han ha risikert en ukes lengre straff.

- Det er viktig å påpeke at det gikk fort, men det var aldri noen farlig situasjon. Veien er veldig fin der oppe på fjellet og det er dessverre mange som kjører veldig fort, sier Lund.

- Svenskene bestemmer
Det er fortsatt ikke avklart om svensken skal sone dommen i Norge eller i hjemlandet.

- Nå som dommen er klar, vil den bli sendt til svenske myndigheter. De kommer til å bestemme hvor dommen skal sones, sier advokaten.

Fredriksson er en av Sveriges fremste langrennsløpere og har blant annet vunnet OL-bronse og fire VM-medaljer. I 2002/2003 vant han også verdenscupen sammenlagt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag