I fjor fikk Charlotte Kalla sitt store gjennombrudd da hun parkerte Virpi Kuitunen under avslutningen av Tour de Ski. I år står de dårlige nyhetene i kø for det svenske laget.

Les også: Den nye dronningen!

Kallas forkjølelse gjør at svenskene kan glemme drømmereprisen foran TV-apparatene denne gangen.

- Jeg kommer til å holde tomlene oppe og skrike så godt jeg kan på de svenske utøverne så godt jeg kan - med min hals, sier Kalla til det svenske skiforbundets egen hjemmeside.

Slår følge med Olsson
Får det blir TV-jul på henne også. Til Tour de Ski skal hun slettes ikke.

- Det hele dreier seg om en forkjølelse. Jeg har ikke feber, men hoster og harker om hverandre. Det går ikke an å gå på ski under slike forutsetninger, sier hun.

Dermed har landslagsledelsen nok å tenke på gjennom romjula. Fra før har Johan Olsson bestemt seg for å droppe konkurransen.

Han vil i stedet ha fullt fokus på VM i Liberec i februar.

Les også: Denne mannen liker å ha det vondt

Kalla måtte derimot resignere motvillig.

- Siktet mitt var innstilt mot Tour de Ski. Treningen har også vært rettet mot å prestere der. Det kjennes surt ikke å få være med og krige i verdenscupen. Nå får jeg heller sikte mot å bli frisk så fort som mulig, sier den svenske skistjernen.

- Er bare mennesker
Tour de Ski er dermed en attraksjon fattigere, mens også Kalla nå ser frem til å revansjere seg i den tsjekkiske fjellheimen. For den svenske landslagsledelsen er det en mager trøst akkurat nå.

- Det var en tøff beskjed. Skiløpere er ikke mer enn mennesker de heller, trøster Magnus Ingesson og Joakim Abrahamsson seg med.

De to er «förbundskaptener» i den svenske leiren.

- Forkjølelser kan ramme alle og dette er ingen katastrofe. Charlotte misser Tour'en og må endre fokus. Når hun er tilbake, starter vi forberedelsene til VM i Liberec. Vi er overbevist over at Charlotte slår tilbake og at hun blir å regne med igjen om et par ukers tid.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)