*Nettavisen* Sport.

Skistjerne tatt for doping

Foto: AP/Scanpix

Det bekrefter det estiske skiforbundet.

07.04.11 16:54

Det estiske skiforbundet bekrefter at Andrus Veerpalu har testet postivit på veksthormoner i en dopingprøve tatt 14. februar. Prøven var positiv, og B-prøven var også positiv, heter det i en pressemelding, ifølge NRK.

En ny B-prøve ble tatt 5. og 6. april. Den skal også ha vært positiv.

Veerpalu hevder selv han er uskyldig og vil presentere sin forklaring for FIS.

- Jeg har ikke brukt ulovlige stoffer. Verken i konkurranseperioder eller utenfor. Alt jeg har oppnådd har kommet som et resultat av hardt arbeid, sier Veerapalu til den estiske avisen Öhtuleht.

Det har i lengre tid versert dopingrykter rundt den 40 år gamle skiveteranen.

Blant annet trakk Veerpalu seg fra ski-VM i Holmenkollen like i forkant av mesterskapet tidligere i år, og varslet samtidig at han la opp for godt.

Ifølge esteren selv var årsaken til dette kneproblemer, men skal man tro estisk media, så skal grunnen være at Veerpalu avla en positiv dopingprøve.

Veerpalu har vunnet både VM-og OL-gull i løpet av karrieren.

Under VM i finske Lahti i 2001 ble han verdensmester på 30 kilometer klassisk, mens han under OL i Salt Lake City i 2002 kapret gull på 15 kilometer.

OL-gullet fra 2002 forsvarte han også under lekene i Torino fire år etter, mens han under ski-VM i Liberec i 2009 igjen hentet hjem gull på 15 kilometer klassisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.