*Nettavisen* Sport.

Skistjerne tilbake i verdenscupen

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Anders Södergren gjør comeback i rennene i franske La Clusaz.

02.12.08 17:53

Oslo (ANB): Svensken demonstrerte knallform før verdenscupstarten med å knuse alle lagkameratene i svenskenes åpningsrenn på Bruksvallarna.

Men den sympatiske svensken måtte stå over verdenscupstarten i Gällivare to uker senere. For mens lagkamerat Marcus Hellner overraskende suste inn til sin første verdenscupseier, fryktet svenskenes største langrennsess diagnosen kreft.

I uken før verdenscupåpningen, oppdaget legene en celleforandring i Södergrens ene testikkel, og langrennsløperen måtte umiddelbart opereres. Södergren fryktet at han hadde fått kreft, men usannsynligheten slo til og celleforandringene viste seg å være godartet.

Södergren er på full fart tilbake mot knallformen han viste for tre-fire uker siden. Allerede i La Clusaz til helgen er svensken tilbake i verdenscupen.

– Det kjennes utrolig bra å ha Anders tilbake. Han betyr mye for laget både i og utenfor sporet, sier landslagssjef Joakim Abrahamsson til skidor.com.

Skistjernen fra Östersund har trent rolig i en drøy uke siden operasjonen, og synes kroppen har respondert fint.

– Jeg har ingen problem med å gå fristil. Jeg har lagt inn en del tøffe runder i Bruksvallarna, og det kjennes helt ok ut, sier Södergren selv.

Södergren og herrene går 30 km fristil fellesstart lørdag, mens det gås stafett søndag. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.