Gå til sidens hovedinnhold

Skistjerne var heroinmisbruker

Tidligere verdensmester Torbjørn Løkken ble sprøytenarkoman.

Kombinertløper Torbjørn Løkken vant VM-gull i Oberstdorf i 1987, men etter det gikk det nedover. Nå står Løkken frem og forteller om rushelvetet som holdt på å ta knekken på ham.

- For å si det rett ut: Jeg har vært så grusomt langt nede av rusmisbruket. I fjor sommer. Jeg klarte ikke ha på meg skoa, jeg måtte ha hjelp. Jeg greide ikke å betale, jeg måtte gi kassadama kortet mitt, slik at de kunne slå koden for meg. Kamerater måtte hjelpe å barbere meg. Å, jeg hadde det så vondt. Og så sitter jeg her og nyter livet, sier Torbjørn Løkken til Dagbladet.

«Biri-ekspressen» har nylig kommet ut av en 12 måneder lang rehabilitering for rusmisbruket, som begynte etter at han sluttet som kombinertutøver.

Heroin
Den tidligere verdensmesteren slet med å følge opp suksessen i Oberstdorf, og noen år senere begynte alkoholmisbruket. Etter hvert begynte han også å misbruke medikamenter og til slutt heroin.

- Herregud. Heroin er ingen spøk. Det er et svært uforutsigbart og brutalt stoff. Det er livsfarlig. Men å være hekta på alkohol, det er like ille, kanskje verre. Off, du blir så sjuk av det, det er de mest grusomme abstinensene jeg har vært borti, forteller Løkken.

Nå skal Løkken tilbake til idretten. Han er engasjert som trener og sportslig leder i Gjøvik/Toten Langrenn.

Kort karriere
Løkkens karriere i skisporet og i hoppbakken var kort, men imponerende. I tillegg til VM-gullet i 1987, klarte han sammenlagtseier i verdenscupen, seier i Svenska Skidspelen og NM-gull.

I 1987 ble han tildelt Morgenbladets Gullmedalje (nå Aftenpostens, journ. anm.), som er en av norsk idretts høyeste utmerkelser. Tre år etter la verdensmesteren opp.

Løkken var medlem av Biri IL og gikk under tilnavnet «Biri'n» og «Biri-ekspressen»

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?