RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skitinget vil ha store mesterskap utenfor Oslo

Hamar (NTB): Skiforbundet, som er samlet til ting på Hamar denne helgen, går inn for å arrangere store mesterskap utenfor Oslo-gryta i framtiden.

En forutsetning er selvsagt at politikerne i regjeringen og på Stortinget går inn for å søke OL til Oslo i 2022. Idrettstinget og Oslo bystyre har allerede sagt ja til en ny OL-søknad.

Det var Sør-Trøndelag skikrets som lanserte forslaget om at Norges Skiforbund skal arbeide for å få lagt neste VM i Norge til en arena utenfor Oslo. Det ble argumentert med viktigheten av å benytte de store anleggene som ligger i distriktene, og forslaget ble vedtatt.

Men det ble også understreket at det ikke bare er de nordiske grener som gjelder. Alpinistene vil også ha et ord med i laget.

- Jeg forstår at tinget er opptatt av det femte nordiske VM i Norge, men gjør litt plass til det første verdensmesterskapet i alpint også. Sørg for at det blir perspektiv på ting, sa leder av alpinkomiteen i skiforbundet, Elling Breivik. Han fikk stor applaus fra salen.

Skistyret skal i løpet av høsten ta stilling til om Norge skal søke alpin-VM i 2019 med Kvitfjell/Hafjell som arenaer for et eventuelt mesterskap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere