*Nettavisen* Sport.

Skitriumfer gir billettrush

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

De norske triumfene i hopp og kombinert den siste tiden merkes godt på salget av VM-billetter.

20.01.11 15:25

Norsk suksess i internasjonale renn er den beste reklamen foran et VM på hjemmebane. Bare spør VM-arrangørene i Oslo, som har gnidd seg godt i hendene i det siste.

- Ja dette er vi veldig glade for, bekrefter assisterende sportssjef Lasse Ottesen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hilde-seier ga billettrush
Effekten av Tom Hildes og kombinertløpernes triumfer nylig kan måles konkret i form av økt salg av VM-billetter.

- I kjølvannet av disse seirene har vi merket et betydelig oppsving i billettsalget for dagene når hopp og kombinert står på VM-programmet. Det beste eksemplet er dagene etter at hoppuka var over, og Tom Hilde hadde vunnet avslutningsrennet i Bischofshofen. Påfølgende uke ble vår beste totalt sett til nå for billettsalget, med i overkant av 10.000, opplyser Ottesen.

I praksis har han hovedansvar for hoppøvelsene under VM, mens hans overordnede, sportssjef John Aalberg, «tar seg av» langrenn.

Kombinert i vinden igjen
Ottesen gleder seg ikke minst over at de norske kombinertløperne nå til de grader har meldt seg på i VM-medaljekampen. Etter to tunge mesterskap, både i Liberec og i Vancouver, er det nå berettiget medaljehåp både i de individuelle og lagkonkurransene i Kollen og Midtstua.

- Det som er synd er at det etter kommende helg ikke er flere verdenscuprenn i kombinert før VM. Det kan virke litt negativt for oppmerksomheten rundt denne grenen. Men jeg håper ikke at interessen daler av den grunn. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å holde den oppe, sier Ottesen.

Når det gjelder hopp, håper han åpningen av skiflygingsbakken i Vikersund onsdag 9. februar, samt verdenscuprennene der påfølgende helg, vil gi en ny positiv effekt på VM-interessen. Gode norske prestasjoner der, så tett oppunder VM, vil rett og slett være gull verdt. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.