RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Skjebnekamp for England

Sist oppdatert:
Fotballfeber i Russland før møtet med England.

MOSKVA/BERGEN (TV 2/Nettavisen): En halv million russere sto mandag i kø for å få billett til skjebnekampen mot England. Bare seier er i utgangspunktet godt nok mot England om det skal bli EM-billett.

Åpent med seier
For med tap er Russland definitivt ute av EM-dansen. Blir det ett poeng, har russerne fortsatt et ørlite håp, mens hjemmeseier og tre poeng betyr vidåpen gruppe og en nervepirrende avslutning på kvaliken for både Russland og England. Da vil nemlig Hiddinks elever være to poeng bak andreplassen, med én kamp til gode.

Russlands nederlandske landslagssjef vil ha spillere med et stort hjerte til nøkkelkampen mot England. Og det er ikke bare tomme ord. Denne uken forlenget nemlig Hiddink kontrakten sin med russerne - et kjærkomment signal før tiårets kamp.

- Forventningene er høye, så spillerne må takle presset. Det er bra for utviklingen å spille under press, sier han til TV 2.

Se opp for Kerzakov
Arena for storkampen er Luzniki stadion, der engelskmennene Sebastien Coe, Steve Ovett og Daley Thompson feiret store triumfer under sommer-OL i 1980. Når det engelske fotballandslaget nå skal forsøke å sikre EM-billetten er det vinter i den russiske hovedstaden.

Spilleren som kan sende kuldegysninger helt til London er Russlands toppscorer Alexander Kerzjakov.

- Vi må vinne for å nå EM-sluttspillet. Jeg tror alle forstår at vi må gi alt, og det skal vi, sier Sevilla-angriperen til TV 2 Sporten.

Skyter Kerzjakov Russland til tre poeng, blir avslutningen på kvaliken mer spennende enn Steve McClaren & Co. hadde håpet. For da har ikke lenger England selv kontrollen over egen skjebne. For med seier til Russland i kampene mot Israel (B) og Andorra (H), samt minst ett poeng til Kroatia i bortemøtet med Makedonia, er England ute av EM allerede før hjemmekampen mot Kroatia 21. november.

Med seier i Moskva er imidlertid McClarens menn klar for neste års EM allerede før avslutningskampen mot gruppeleder Kroatia hjemme på Wembley 21. november. Men Russland på bortebane er ingen enkel oppgave for England. Guus Hiddinks elever står med tre seire og 9-0 i målprotokollen på de tre siste EM-kvalifiseringskampene på hjemmebane.

England og Russland møttes i London for en drøy måned siden. Den gang banket England gjestene 3-0, etter to scoringer av Michael Owen før sidebytte.

Kampen ser du på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag klokken 16.55.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere