Skjebnesvanger bom

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Midt i et trøstesløst regnvær renner det meste ut mellom nevene på stadig mer frustrerte tromsøværinger.

TROMSØ - LYN 0-1. Klokka 18.00 hadde Tromsø sølvplass, klokka 20.00 hadde laget en gyllen mulighet til å komme á poeng med serieleder Rosenborg. Men klokka 21.50 var det meste spolert: Laget brente målsjansene sine, tapte for Lyn, mistet sølvplassen til Vålerenga - og risikerer nå å miste både medaljer og plass i Royal League til formsterke Lyn og Odd Grenland.

Klikk her for kampfakta

Marginalt
I sentrum for den brutale nedturen står toppscorer Ole Martin Årst. Allerede før det var gått ett minutt av kampen headet han hardt og rent det alle trodde skulle bli ledelse for TIL.

- Jeg vet ikke om han (keeper Ali Al-Habsi) tenkte på forhånd eller bare reddet på instinkt, men det var i alle fall en vanvittig redning, kommenterte Årst tørt etterpå.

Den brente gylne muligheten satte sitt preg på resten av kampen; gode og halvgode avslutninger fra Årst, førte ikke mer med seg enn at Lyn-keeper Al-Habsi kunne vokse seg til kampens store profil, og etter hvert som kampen ble eldre ble det da også stadig færre forsøk fra TILs side.

- Vi er selvsagt veldig skuffet over at vi tapte i dag. Men det er likevel ingen grunn til å miste hodet. Det er små marginer som hindrer oss - og meg - fra å score, sier spissen som siden 13. juni bare har scoret ett seriemål.

- Blir skuffelsen ekstra stor over at muligheten til å komme à jour med Rosenborg glapp, og at Vålerenga smatt forbi på tabellen?

- Nei, nei, nei! Vi har i hele år spilt vårt eget spill, helt uavhengig av hva både Rosenborg og andre har foretatt seg. Det skal vi selvsagt også gjøre i det som gjenstår av sesongen, sier Årst.

Medaljekamp
Der får han som ventet støtte fra sin trener, Per-Mathias Høgmo, som ikke ser noen grunn til å ta del i diskusjoner om tabeller og medaljemuligheter.

- Vi spilte ingen god kamp i dag. Men vi skapte sjanser nok til at vi kunne fått et bedre resultat. Det er først etter at Lyn scorer målet sitt, at vi mister taket på kampen, sier en ordknapp Høgmo, som tydelig ønsker å glemme kampen mot Lyn så fort som mulig.

- Nå venter Vålerenga borte. Det blir en flott anledning til å revansjere oss, sier han.

Hans kollega Espen Olafsen i Lyn, ser ingen grunn til å nøye seg med ”en kamp av gangen”.

- Nå har vi ”heng” på de fremste lagene i serien. Vi har fem kamper igjen - og fire kamper før vi avslutter mot Rosenborg. Ingen ting hadde vært artigere enn om det blir den store seriefinalen, sier han.

- Det betyr at du anser dere selv som en del av gullkampen?

- Vi har i alle fall ”heng” på topplagene, og et ypperlig utgangspunkt foran serieinnspurten. Vi kunne knapt fått en bedre start enn det å slå Tromsø på bortebane, mener Olafsen, og summerer opp at seieren først og fremst kom som følge av veldig hard defensiv jobbing.

Og at Tromsø spolerte sine målsjanser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.