Gå til sidens hovedinnhold

Skjeldal Kollen-klar igjen

I sitt 40. år er Kristen Skjeldal tatt ut til sin 13. femmil i Holmenkollen.

39-åringen avsluttet sin aktive karriere for snart et år siden. Denne vinteren har han holdt det gående med halv treningsmengde og sporadiske opptredener i norgescupen.

God i norgescupen
Motivasjonen har vært å nok en gang få gå det gjesveste av alle skirenn, Holmenkollens 50-kilometer. Lørdag er det dags. Og nå er det klart at Kristen Skjeldal får gå - for 13. gang.

Etter helgens norgescup på Hovden, var det neppe noen vanskelig oppgave for landslagsledelsen å plukke ut gode, gamle Skjeldal til nasjonal kvote i Holmenkollen. Tredjeplass på 10 km klassisk ble til andreplass på 15 km skøyting. Det viser at formpila peker i riktig retning.

- Jeg er veldig godt fornøyd med de løpa. Utover vinteren har det blitt noen økter på ski, og jeg merker at det begynner å hjelpe, sier Skjeldal til Nettavisen.

- Femmila gjevest
Om kroppen er forberedt på å tåle fem knallharde mil, er han likevel usikker på. Men han gleder seg til å finne det ut.

- For meg er femmiler fortsatt det gjeveste i langrenn. Og spesielt de med intervallstart. Med en viss fare for å få merke hammeren selv i år, synes jeg det er fascinerende når folk begynner å sprekke. Ei god gammeldags femmil lever helt til alle er i mål, fastslår han.

- Hvilke forventninter har du?

- Jeg har et håp om å kunne gå inn til poengplass i verdenscupen, altså blant de 30 beste. Skal jeg nærme meg topp 20 må jeg nok ha en maksimal dag, både når det gjelder form og ski.

Stiller i NM
Uansett hvordan det går i Holmenkollen, har Kristens Skjeldal til hensikt å ta med seg enda ei femmil før han pakker bort skiene for våren. Selvfølgelig stiller han til start i NM også.

Men at han skal kunne utvide medaljebeholdningen, som per i dag består av seks femmilsgull fra NM, har han ingen forhåpninger om.

- Nei, det er ikke noe å tenke på. Spenningen består i hvor lenge jeg klarer å beholde ryggen til Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning, Frode Estil og de andre, poengterer Skjeldal.

Ingen GP
En annen veteran blir derimot ikke å se, verken i onsdagens sprint i Drammen eller på lørdagens tremil i Holmenkollen. Torsdag skrev Drammens Tidende at Hilde Gjermundshaug Pedersen stiller til start i Drammen. Det stemmer ikke.

- Jeg har sett oppslagene, men jeg snakket med Hilde tidligere i forrige uke, og hun gjorde det helt klart at det var uaktuelt å gå. Så hvordan de avisoppslagene oppsto, skjønner verken jeg eller Hilde, sier damelandslagstrener Egil Kristiansen.

Han understreker at 42-åringen er sportslig kvalifisert og ville ha blitt tatt ut hvis hun selv hadde ønsket det.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin