Gå til sidens hovedinnhold

Skjeldal tar ny sesong

Kristen Skjeldal (36) fortsetter fram mot VM neste år. Lørdag tok Bulken-løperen sitt 11. NM-gull.

Det skjedde 14 år etter at han tok sitt første på Gjøvik i 1990. To av gullene er stafettgull, ni er individuelle. Fire er kommet på sliterdistansen femmil - som på Savalen lørdag.

Men han måtte ut sine aller siste krefter for å tukte mosjonisten Anders Eide. Han holdt unna med drøye 21 sekunder. Underveis ledet med han med godt over minuttet.

- Den luringen, Anders! Han lurte oss nesten alle sammen. Jeg var litt på defensiven en periode, og måtte helt ned i kjelleren for å holde unna, sa Skjeldal.

Ny sats
Skjeldal ble vraket fra landslaget foran denne sesongen. Det var riktig etter det som skjedde i fjorårssesongen. Da trente han litt for intensivt i enkelte økter og fikk svi for det. Etter denne sesongen er det like riktig at han kommer med igjen.

Og Skjeldal selv, som ikke har villet sagt noe sikkert om 2004/5-sesongen før årets er over, fortsetter fram mot VM i Oberstdorf neste år.

27. mai fyller han 37 år. Det er ingen hindring.

- Jeg er motivert og blir med ett år til.

Plassen på landslaget bør det ikke være noen diskusjon om. Årets resultater tilsier at han er selvskreven på et elitelag som trolig vil inneholde seks navn.

- Jeg har lest såpass mye mellom linjene at det virker som Krister Sørgård og Bjørnar Håkensmoen (landslagstrener og sportssjef) vil ha meg med igjen.

Bedre
Skjeldal vant åpningsrennet på Beitostølen, og han vant avslutningsrennet i NM. Han vant også NM-jaktstarten i Bardufoss i januar.

I verdenscupen er det blitt to 4. plasser.

- Men jeg var bare tåspissen unna pallen. Det er lysten på pallen i internasjonale renn som gjør at jeg fortsetter. Jeg gir det en sjanse til. Det handler om marginer, mente Skjeldal.

Skjeldal har vært med lenge, men faktisk har han kunnet vunnet et eneste verdenscuprenn. Den skjedde i Lahtis i 1991.

Kniving
Nevnte Eide startet tidlig lørdag, og han passerte stort sett en runde foran sent startende Skjeldal. Eide startet rolig, men bonden fra Snåsa gikk seg kraftig oppover på listene etter hvert. Smått om sen spiste han seg innpå til under minuttet. Da skjønte Skjeldal at det var fare på ferde, og begynte å stålsette seg på et sekunddrama. Eide gikk teknisk flott på ski helt inn til mål, men han måtte bite i det sure eplet med 21 små sekunder.

Skjeldal og Eide var i en klasse for seg. Håvard Solbakken på 3. plass kom hele tre minutter bak sølvvinner Eide.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut