*Nettavisen* Sport.

Skjellsordene haglet mot Northug

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Jeg får alltid kjeft, sier det norske skiesset.

01.07.14 12:28

Petter Northug og Chris Jespersen gikk sammen under store deler av etappen i Tour de Ski fredag.

Den norske duoen havnet sammen med Calle Halfvarsson, Alexander Legkov, Alex Harvey og Johannes Duerr.

Ifølge TV 2 var imidlertid ikke stemningen spesielt bra i feltet, i hovedsak på grunn av at Northug og Jespersen gjorde sitt for å bremse de andre.

Martin Johnsrud Sundby gikk nemlig ensom i front og de to lagkompisene bak ønsket selvsagt at Sundby skulle beholde den posisjonen.

- Ble kjefting
Jespersen forteller at nettopp dette frustrerte de andre i gruppen og at skjellsordene nærmest haglet fra konkurrentene, og spesielt russerne.

- Jeg sa sorry til Legkov og Chernousov etter vi kom i mål. Ute i løypen ble det kjefting og smelling. Russerne snakket mye sammen, sier Jespersen til TV 2.

Petter Northug bekrefter også at det var en del kjeft å få av konkurrentene.

- Jeg får alltid kjeft. Hvis jeg ikke hadde fått kjeft hadde jeg gjort et dårlig løp, sier trønderen om hendelsen til kanalen.

- Gjorde jobben
Planen fungerte i hvert fall akkurat som den skulle og Martin Johnsrud Sundby økte sitt forsprang i sammendraget av Tour de Ski.

- Ubegripelig at Martin klarte det. Det er det bare Dario Cologna som har klart her før. Chris og Petter gjorde jobben sin der bak. Hvis det er noe som kalles godt lagarbeid så var det i dag. Dette begynte å ligne litt på sykling, forklarte landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

- Vi avtalte torsdag at de ikke skulle dra i feltet bak om de lå i tet. I den grad det var mulig skulle de bremse om det ikke var for opplagt. De gjorde akkurat det de skulle, sier landslagssjefen.

Johnsrud Sundby har nå en totaltid i touren på 2 timer åtte minutter og sju sekunder. Petter Northug er nummer to sammenlagt, 1.03 minutter bak landsmannen.

Chris Jespersen ligger som nummer sju i sammendraget, 1.15 minutter bak Sundby.

P.S. Finn Hågen Krogh hoppet fredag av Tour de Ski. Han lå som nummer 19 sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag