Gå til sidens hovedinnhold

Skjelte ut dommeren - fikk unnskyldning

Lagkameratene sto mellom Johnny Jensen og dommerne før pause. Men etter kampen sa den danske duoen unnskyld til 35-åringen.

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen): NORGE – UNGARN 35-29:

Det norske laget fikk som ventet en krigekamp mot ungarerne, og mest krigersk var forsvarskjempen Johnny Jensen.

Rett før pause fikk han tominutters utvisning etter å ha stoppet Tamás Iváncsik ureglementert på kampen, men Flensburg Handewitt-spilleren var mildt sagt uenig i den avgjørelsen.

- Jeg reagerer på dommeravgjørelsen der og da. Det var kanskje både frikast eller straffe, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg får tominutter, sier Johnny Jensen til Nettavisen.

Beklaget seg
Dommerparet Anders Birch og Dennis Stenrand var heller ikke enige med seg selv. Den ene mente at Jensen kom inn i situasjonen bakfra, mens den andre mente at han takler rent.

- De mente jeg kom inn bakfra, men det gjorde jeg absolutt ikke. De beklaget i hvert fall utvisningen etterpå, sier Jensen som ble geleidet vekk av medspillerne mens diskusjonen sto på som verst.

Det ble ikke bedre av at Iváncsik pådro seg krampe i en tilsvarende situasjon minutter før, og sprellet like skadet rundt etter Jensen-taklingen kort tid etter.

- Jeg kommer inn forfra og har grei kontroll på ham, men han manglet jo en del kilo i forhold til meg da, gliser kraftpluggen.

Hengende etter
Norge tok ledelsen 1-0 mot Ungarn i Trondheim, men ble siden hengende etter i målprotokollen i store deler av oppgjøret.

Faktisk tok ikke Gunnar Pettersens utvalgte ledelsen igjen før det gjensto elleve minutter av kampen. Steinar Ege stengte på ingen måte det norske buret, mens Ole Erevik igjen spilte godt i de minuttene han fikk.

På motsatt side sto Nenad Puljezevic bedre og bedre. Til slutt ble kampen en svært viktig gjennomkjøring for Norge kort tid før EM.

- At vi takler å ligge under så lenge, skal vi ha for. Det blir litt mas og klaging i perioder, men vi skjerper oss mot slutten. Er vi ikke 100 prosent konsentrert, så taper vi slike kamper. Sånn sett var dette en viktig kamp for oss.

- Ikke så gode som vi tror
Også landslagstreneren så verdien av lørdagens oppgjør.

- Det er veldig viktig å se hvordan vi presterer når vi er presset. Jeg synes vi takler det godt. Det blir en liten vekker for oss. Vi er ikke så gode som vi tror, hvis vi ikke er helt skjerpet, sier Pettersen.

Mot slutten av oppgjøret var det imidlertid klasseforskjell på de to lagene. Bjarte Myrhol, Kristian Kjelling og Håvard Tvedten (alle syv mål) puttet jevnt og trutt. Til slutt sto det 35-29 til vertene.

Dermed er Norge der de skal være i forkant av EM, og er fortsatt ubeseiret under oppkjøringen til mesterskapet. Søndag venter Island-B i Håkons Hall i Lillehammer.

Det bør bli nok en seier.

Les flere håndballsaker her