*Nettavisen* Sport.

Skjelver du nå, Bjørndalen?

Foto: Matthias Schrader/AP

Emil Hegle Svendsen var sjefen på standplass - nok en gang.

16.01.10 17:17

20 skudd - 20 treff.

Emil Hegle Svendsen var suveren på standplass på lørdagens 15 kilometer fellesstart i Ruhpolding.

Ingen andre kunne måle seg med nordmannen, som gikk over mållinjen i søndagsturtempo - til sin 15. verdenscupseier totalt.

Holdt hodet kaldt
Før fjerde og siste skyting var det en kvartett bestående av Hegle Svendsen, franske Martin Fourcade, østerrikske Dominik Landertinger og Evgeny Ustyugov fra Russland som gikk samtidig inn på standplass.

Men av de fire var det kun nordmannen som holdt hodet kaldt, og kunne gå ut på den siste runden med 15,7 sekunder ned til nærmeste konkurrent.

Dermed var det ingen som kunne ta fra Hegle Svendsen nok en verdenscuptriumf.

Dermed merker nok «kongen» i skiskytterløypa, Ole Einar Bjørndalen, presset fra lagkameraten og konkurrenten før OL i Vancouver.

Bjørndalen selv måtte tåle to strafferunder totalt, og endte til slutt på sjetteplass - 20,3 sekunder bak vinneren.

Russiske Ustyugov kom på andreplass, mens østerrikske Simon Eder til slutt kapret den siste pallplasseringen.

Sjekk komplett resultatliste her(ekstern lenke)

Fullt hus for Os
Alexander Os viste storform på standplass, og var den eneste ved siden av Hegle Svendsen som skjøt fullt hus. I sporet gikk det imidlertid saktere for Os, som likevel endte på en positiv niendeplass.

Av de øvrige norske endte Halvard Hanevold på 21.-plass med tre strafferunder totalt, mens Tarjei Bø måtte tåle fire strafferunder og 30.-plass.

På torsdag avgjorde Hegle Svendsen i sporet, og vant sprinten i Ruhpolding foran Bjørndalen - da begge nordmennene traff på ti av ti skudd.

Da reiste Hegle Svendsen seg etter fiaskoen i fellesstarten i Oberhof helgen før, og lørdag fortsatte han altså opp storformen.

Dermed ligger alt til rette for en helnorsk gullduell mellom «kongen» og «kronprinsen» når de møtes i OL-løypene i Vancouver om noen få uker.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.