Gå til sidens hovedinnhold

- Skjerp deg, Rio!

Sir Alex Ferguson mener stopperen må løfte seg om han skal beholde plassen på laget.

Rio Ferdinand kom til Manchester United fra Leeds i 2002 for en rekordsum på rundt 300 millioner kroner, og siden den gang har midtstopperen vært en svært viktig brikke på et lag som har dominert både engelsk og europeisk fotball.

Den siste tiden har det imidlertid blitt satt en rekke spørsmålstegn ved innsatsen til den tidligere West Ham-mannen, og nå innrømmer også Uniteds mektige manager, Sir Alex Ferguson, at Ferdinand ikke har levert som forventet denne høsten.

- I forsvar har vi flere alternativer enn andre steder, så han er nødt til å finne formen snart. Det er viktig for manageren å velge riktig lag. sier Ferguson ifølge The Sun.

Tabber på landslaget
Blant annet har Ferdinand fått sterk kritikk for innsatsen på det engelske landslaget de siste kampene. Stopperen har gjort flere feil, og da Fabio Capellos menn gikk på sitt første VM-kvaltap mot Ukraina, ble stopperen i etterkant hengt ut som syndebukk.

Ferguson tror likevel at stopperkjempen er bankers på laget som reiser til Sør-Afrika i 2010. Skotten tror at kritikken som har kommet den siste tiden bare er motiverende.

- Jeg er sikker på at han tar til seg den kritikken som har kommet. Om han kommer til å spille i VM neste år? Det er jeg helt sikker på at han vil, sier Man United-manageren.

Ydmyket av Bellamy
Statistikk viser at United-forsvareren bare har vunnet 60 prosent av alle taklinger så langt i Premier League denne sesongen, sammenlignet med 84 prosent, som han har hatt å vise til de to foregående sesongene i den engelske toppdivisjonen.

Han ble for eksempel latterliggjort av Craig Bellamy under derbyet mellom United og City tidligere i høst, og flere er nå skeptiske til 30-åringens innsats på banen.

- Jeg tror ikke han har slitt så mye, som det han gjør nå, siden han kom til klubben for første gang. Det er ganske så sikkert, sier Sir Alex Ferguson om sin stjernespiller.

- Men jeg tror alle spillere bekymrer seg for formen når de sliter og får mye kritikk. De er jo nødt til det, noe annet ville ikke vært menneskelig, sier den tyggeglade skotten.

Trues av Jonny Evans
Ferguson er likevel sikker på at Ferdinand vil slå tilbake.

- Jeg tror han har skjønt alvoret, og med den rutinen og erfaringen som han har, så burde det ikke være noe problem for ham å takle denne situasjonen, sier manageren.

Ferdinand har bare spilt 20 av de totalt siste 42 kampene for klubb og landslag, og plassen hans på laget er ikke like sikker som den en gang var. En av dem som kan sette stopperen utenfor i framtiden er unge lovende Jonny Evans, men Ferguson velger likevel å la tvilen komme veteranstopperen til gode.

- Det å spille kamper kommer helt sikkert til å hjelpe. Kanskje er han litt for selvsikker for tiden. Helt siden han var guttunge, har det alltid vært litt for sikker på seg selv.

- Men mens han har vært her, har han modnet en hel del. I United har han virkelig levert en rekke fantastiske prestasjoner, og vært stabil i lang tid, sier Ferguson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar