*Nettavisen* Sport.

Skjerping tok klatretrøyen

Foto: (Joker Merida)

Joker Merida fikk en opptur i Belgia.

31.03.12 19:20

Joker Meridas start på Triptyque des Monts et Châteaux var representativt for hvordan det har gått så langt denne sesongen: stang ut.

Vegard Robinson Bugge veltet og Mats Lohne og Adrian Gjølberg var såpass preget av sykdom at de ikke klarte tidslimiten på fredagens første etappe. Dermed var nesten halve Joker-laget ute etter rittets første dag.

Førstereisgutt slo til
Stort bedre gikk det ikke på lørdagens tempoetappe. Vegard Breen ble lagets bestemann med sin 34. plass, 49 sekunder bak vinner Dylan Van Baarle.

Derfor var det et heltent norsk lag som tok fatt på lørdagens andre etappe, en 85 kilometer lang fellesstart.

Lagets yngstemann, Kristoffer Skjerping, viste null respekt for sine eldre konkurrenter og angrep tidlig. Bruddet holdt ikke særlig lenge, men det var nok til å hente en andreplass på en av bakkespurtene.

Sammen med poengene han skaffet seg gjennom offensiv kjøring også på fredagens etappe holdt det til å overta klatretrøyen.

Det belgiske rittet er ikke bare Kristoffer Skjerpings første i Joker Merida-trøyen, det er også hans første på seniornivå.

Belgisk seier
Som sagt ble Skjerpings brudd hentet og ingen andre klarte å skape den nødvendige luken. Dermed endte etappen opp i en massespurt.

Her klarte ikke nordmennene å markere seg nevneverdig. Antoine Demoitié vant etappen foran Wouter Wippert og Sean De Bie.

Med bonussekundene han vant i finalen tok De Bie tilbake ledertrøyen fra Bob Jungels, som på sin side hadde tatt den fra De Bie tidligere på dagen med en sterk tempoetappe.

Søndag avsluttes rittet. Da får vi svar på om Kristoffer Skjerping klarer å vinne en trøye i hans aller første seniorritt.

PS: OneCo-Mesterhus gikk til topps på den tredjeetappen i Tour ta Malta gjennom Andreas Landa. Det eneste laget som stiller til start som konkurranser til det norske laget er Christina Watches (dermed er det kun 12 syklister til start).

Resultater, etappe 2A:
1. Dylan Van Baarle (Rabobank kontinentallag) 12.26
2. Tim Wellens (Lotto - Bellisol U23) +11
3. Benjamin Verraes (Jong Vlaanderen - Bauknecht) +17
(...)
34. Vegard Breen (Joker Merida) +49
75. Kristoffer Skjerping (Joker Merida) +1.10
87. Christer Jensen (Joker Merida) +1.19
100. Sondre Sørtveit (Joker Merida) +1.32

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Resultater, etappe 2B:
1. Antoine Demoitié (Idemasport - Biowanze)
2. Wouter Wippert (Lotto - Belisol U23) s.t.
3. Sean De Bie (Ovyta - Eijssen - Acrog) s.t.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.