Gå til sidens hovedinnhold

- Skjønner ikke hva de holdt på med

Litt av en gavepakke til Gabriel Rasch, Carlos Sastre og Cervélo.

Det ville seg ikke helt for Carlos Sastre denne gangen. Velt, kne- og hoftesmerter og punkteringer. Mange punkteringer:

- Jeg tror han allerede nå har punktert flere ganger enn han gjorde i fjorårets Giro d’Italia til sammen, forteller Gabriel Rasch til procycling.no etter den 11.-etappen.

Fortsatt er det ti knallharde etapper igjen. Men etter onsdagens etappe kunne Cervélo TestTeam endelig smile.

Hvordan var det mulig?
Før etappen hadde de aller fleste avskrevet Sastre i sammendraget. Men etter en dag han plukket 12 minutter og 40 sekunder på Alexandre Vinokourov, Ivan Basso og Cadel Evans – ligger plutselig spanjolen strålende plassert i sammendraget.

Årsaken var et sensasjonelt 56-mannsbrudd som kom seg av gårde allerede etter 20 av etappens 262 kilometer.

Hvordan det var mulig?

Les også: Du tror det ikke før du leser det

Her følger Gabbas egen forklaring:

- Det var nok preget av tilfeldigheter. Det var en tøff bakke i starten, allerede etter ti kilometers sykling. Den inneholdt en tøff stigning på 3-4 kilometer. Der kom først ti mann seg unna, deretter 20 og så 30. Plutselig hadde det dannet seg en stor gruppe, og de kom seg av sted over toppen, forteller Cervélo-rytteren.

- Det var greit for oss
Så kan man jo spørre seg om hvorfor verken Astana (med Alexandre Vinokourov) eller Liquigas (med Ivan Basso) agerte kjappere.

Rasch kan ikke annet enn takke og bukke:

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor Vino, Evans og Basso lot den store gruppa gå, men de gjorde det. Og det var jo bra for oss.

Følgene i sammendraget ble kolossale. Fra Topp 10-lista før etappen, var det kun Richie Porte (Team Saxo Bank) som overlevde.

Den 25 år gamle australieren overtok følgelig den rosa ledertrøya etter etappen.

Basso, Evans og Vino
Ser man litt større på det, er Carlos Sastres plassering enda viktigere. Det er nemlig ikke før i de siste åtte etappene av rittet, at blodslitet virkelig starter.

Sastre ligger nå på 8.-plass i sammendraget, litt over syv minutter bak Porte – men nesten tre minutter foran Vinokourov.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En annen som ligger meget godt an er Caisse d’Epargne-rytteren David Arroyo. Spanjolen har kun 1.42 opp til Porte. Mange forventer at Saxo Bank-rytteren vil falle sammen når de harde klatreetappene starter.

- Porte har vært sinnssykt sterk, men vi får se hvor lenge det varer. Det kan jo vare rittet ut, men det er alltids en fare for at yngre ryttere faller igjennom. Vi er nok mer bekymret for Arroyo, sier Rasch.

- Hva med Sastre? Han har vel fått vinnersjansen servert, nå?

- Vi har nok store muligheter, ja. Men man må huske på at det er ti sinnssykt harde etapper igjen. Jeg tror vinnersjansene er gode. Det blir nok en kamp mot Basso, Vinokourov og Evans – i tillegg til Arroyo, spår nordmannen.

Rasch: - Endelig litt flaks
Selv har han nok hatt morsommere etapper på sykkelen, til tross for lagets suksess.

- Det ble en veldig hard etappe, innrømmer han.

- Etter at bruddet fikk 12 minutters ledelse, så ble det et helvetes grisevær. Det regnet, blåste og haglet. Under slike forhold er det nesten bedre å være i brudd. Jeg hang med Basso og dem over de to første fjellene, så sprakk det opp i sidevinden. Før det var det kanskje 40-50 stykker i gruppa, men den ble omtrent halvert.

- Var det god stemning i Cervélo-leiren etter etappen?

- Ja, nå er det bra stemning. Vi har hatt mye uflaks, men i dag hadde vi endelig litt flaks. Vi har ligget veldig lavt de første ti dagene for å spare på kreftene. Det er nå det starter, avslutter Rasch som melder om stigende formkurve på egne vegne også.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken