Gå til sidens hovedinnhold

- Skjønner ikke hva han snakker om

Roy Johansen svarer på kritikken fra Petter Thoresen.

STOCKHOLM (Nettavisen): - Jeg bruker ikke noen kalorier på hva andre mener, sier landslagssjef Roy Johansen.

Han snakker om kritikken fra Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen, som mener det er tull å snakke om at forventningene til Norge er for store.

Oilers-treneren uttalte seg også kritisk til det Norge har prestert i power play så langt VM og mener man ikke kan skylde på at motstanderne er bedre.

- Skjønner ikke
Roy Johansen synes fortsatt at Norge skal holde seg til å sammenligne seg med nasjoner som Slovenia og Danmark.

- Når det gjelder forventningene, så skjønner jeg egentlig ikke hva han mener. Vi har slått de to lagene som på alle måter er på vårt nivå, sier Johansen til Nettavisen.

Landslagssjefen står fast ved at man må være mer realistisk når man ser på hvilken motstand Norge står overfor i VM.

- Mot Canada taper vi 7-1, men det kunne Sverige også ha gjort (Sverige tapte 3-0, red.anm.). Hvis du ser på det laget til Canada, så har de fire førsterekker.

- De har superstjerner som spiller i NHL og matches mot verdens beste spillere hver dag. Vi har spillere fra de ligaene vi har.

Johansen synes Sverige-kampen var oppløftende, men mener at de som tror at Norge er på høyde med eller bedre enn Sverige, bør gå i seg selv.

- Når det gjelder Sverige-kampen, så synes jeg vi var nære. Vi spilte opp mot vårt potensial, men vi er fortsatt en dårligere hockeynasjon enn Sverige. Hvis det er noen som tror noe annet, tror jeg de må stikke fingeren i jorda.

Enig i overtallskritikken
Kritikken mot overtallsspillet synes landslagssjefen er mer berettiget, og han er klar på at det er noe som jobbes med.

- Det har ikke vært bra nok, og det er ingen som bortforklarer det. Både jeg og spillerne jobber for at vi skal bli bedre på det.

Han har imidlertid gjort seg opp noen tanker om hvorfor det har kladdet for Norge i overtallsspillet.

- Hvis vi skal forklare hvorfor vi ikke har fått det til, så tror jeg de undertallsspillerne vi møter gjør en mye bedre jobb. Det har blitt mye vanskeligere å score i overtallsspill. Samtidig har ikke pucken sprettet vår vei.

Vanskelig å score i overtallsspill er det sannelig også mot Norge. Når laget er nederst på overtallsstatistikken, kan det i alle fall trøste seg med å være best i undertall.

Sjekk statistikk fra VM her

P.S. Norge må klare seg uten Ole Kristian Tollefsen i lørdagens kamp mot Hviterussland. Mats Trygg og Henrik Solberg er også usikre på grunn av henholdsvis sykdom og skade.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken