Mandag formiddag kom nyheten fra det anerkjente nettstedet The Athletic at Manchester United jobber med å få til en avtale for den franske midtbanespilleren.

Senere på dagen meldte Sky Sports videre at United har kommet til enighet med Juventus om en overgang , og at det derfor gjenstår for den engelske storklubben å bli enig med spilleren selv om de personlige betingelsene.

– Bra for Juventus

En som er svært overrasket over den potensielle overgangen er Rolf-Otto Eriksen, som har kommentert og fulgt Serie A tett i flere år.

– Det er bra for Juventus, det, sier Eriksen til Nettavisen, og fortsetter:

– Nei da, jeg skal ikke være stygg. Rabiot på sitt beste er en god fotballspiller, men jeg synes at han er ustabil, både sportslig og til dels ellers. Hvis United skal styrkes, så stiller jeg meg litt uforstående til at Rabiot er den rette spilleren å gå for.

Les også: Frykter det verste etter Thiago-skade: – Voksende grunn til bekymring

– Unektelig en del støy

Før en overgang kan gjennomføres må imidlertid United komme til enighet med spillerens agent og mor, Veronique Rabiot.

Hun har gjort seg bemerket i fotballverdenen de siste årene med flere kontroversielle episoder. 

Blant annet da Frankrike røk ut for Sveits i EM i fjor, skal familiene til Paul Pogba og Kylian Mbappé ha fått høre det av mamma Rabiot på tribunen. Ifølge RMC skal hun også verbalt ha angrepet enkelte medlemmer av den franske pressen.

Les også: Hevder Frankrike-stjernens mor gikk i strupen på Pogbas familie

– Han kommer med en pakke som er litt frynsete i kantene, vil jeg si, sier Eriksen. 

– Nå har United taklet vanskelige agenter før, så det får de sikkert til. Men hadde Rabiot vært Europas beste midtbanespiller, så hadde du sikkert tatt med mora på kjøpet litt lettere. Men det er han ikke, og det er unektelig en del støy rundt Rabiot, sier han videre.

Tviler tross midtbaneproblemer

Det er liten tvil om at United har ønsket å forsterke midtbaneleddet i sommer, med Frenkie de Jong som mannen Erik ten Hag har siktet seg ut de siste månedene. 25-åringen ligger imidlertid fortsatt an til å bli i Barcelona, selv om det fortsatt er usikkerhet rundt den situasjonen.

– Det er klart, hvis du har hatt litt napp i snøret på de Jong og ender opp med Rabiot, så hadde jeg ikke som United-supporter vært veldig tilfreds med det, sier Eriksen.

United sesongåpnet som kjent med 1-2-tap hjemme mot Brighton. I etterkant har midtbaneduoen Fred og Scott McTominay måttet dele en god del kritikk.

Les også: Keane med brutal dom over United-duo: – Ikke gode nok

Eriksen er uansett tvilsom til at Rabiot er riktig mann for klubben.

– I den situasjonen United er i nå, med den åpningen og, så synes jeg det er litt snodig hvis han er en spiller de mener skal forsterke og løfte.

– Hadde Rabiot prestert på sitt beste jevnlig og vært stabil på toppnivået sitt, så kan man begynne å diskutere. Men det synes jeg ikke han gjør. Et United på absolutt topp tror jeg ikke hadde vurdert Rabiot. Det er et merkelig signal, egentlig, sier Eriksen.

– Hva med tanke på midtbanen deres nå, hvor Fred og McTominay er deres klare førstevalg?

– Det er klart at Rabiot kan komme inn og være et alternativ, og i tillegg være med å rotere og gi alternativer. Han har PSG-, Juve- og landslagserfaring, så det er en rutinert spiller som har flere strenger å spille på sånt sett. 

– Men om det er en sånn personlighet, en sånn ustabil type, som du vil dra inn i garderoben på Old Trafford, det er litt sånne ting og som jeg stiller meg tvilende til om er et veldig godt valg, avslutter Eriksen.