Gå til sidens hovedinnhold

Skjønnhetsoperasjon ødela vårsesongen

Mark Cavendish angrer på at han lot forfengeligheten gå på tross av syklingen.

«Jeg ødela sesongen fordi jeg var forfengelig.»

Mark Cavendish er en av verdens beste spurtere og ble verdensmester i landeveissykling i København 2011. Nå lanserer han andre del av selvbiografien i disse dager. Boka, «At speed», omtaler Cavendishs tannproblemer tilbake i 2010, som kostet ham verdifulle løps- og treningskilometer.

- Én av fortennene mine har alltid vært skeiv, og jeg bestemte meg for å gjøre noe med det. Helt siden jeg debuterte i proffeltet har jeg sett bilder av meg selv daglig i aviser og på TV, som gjorde at jeg ble mer oppmerksom på hvordan jeg så ut. Jeg begynte å tråle diskusjonsforum på nettet, og så stadig nedverdigende kommentarer om tennene mine, sier Cavendish ifølge britiske The Telegaph.

Matforgiftet
Etter tannoperasjonen klarte ikke Cavendish spise andre ting enn is. På flyet til treningsleir på Mallorca i januar 2010 ble han kraftig matforgiftet og okkuperte flytoalettet halve turen.

- Jeg skjønte ikke at jeg ble syk på grunn av betennelsen fra det åpne hullet i kjeven etter operasjonen. Smerten var som å få elektrisk støt rett i kjeven. Jeg sov ikke hele natten. Dagen etter gikk jeg til laglegen. Han så ikke noe feil og ga meg noen smertestillende tabletter, sier Cavendish.

Dagen etter nektet Cavendish å godta smertestillende tabletter fremfor behandling av tannlege.

- Jeg klemte to fingre mot tennene i underkjeven. Laglegen ble hvit i ansiktet da han så det kom puss ut mellom tennene, sier Cavendish.

«Satt vårsesongen på spill»
Han ble kjørt til tannlegen, som ifølge Cavendish aldri hadde sett et så betent tannkjøtt.

- Jeg har aldri vært så glad for å se en skalpell i mitt liv. Jeg kjente de snittet tannkjøttet og hvordan betennelsesvæsken fløyt utover i munnen. Jeg gråt, men var glad for at det var over, sier Cavendish.

Cavendish sier han har tatt hendelsen som en lærepenge.

- På slutten av treningsleiren hadde jeg mistet mellom 1000-2000 kilometer trening, og satt de første månedene av sesongen på spill for å se bedre ut på bilder, sier Cavendish.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken