ASIAGO (Nettavisen): Det var etter en høydramatisk semifinale at di Centa gikk bort til Northug og serverte noen kraftgloser. Northug lot seg ikke be to ganger - og fyrte tilbake. To ganger prøvde han også å dytte den illsinte italieneren, før Tor Arne Hetland kom imellom og ryddet opp.

Hele opptrinnet foregikk rett foran et fulltallig korps av tv-kameraer, pressefotografer og journalister.

Dårlig engelsk
Etterpå ville ikke di Centa si så mye.

- I don’t speak English, fastslo han. Så kom en redegjørelse på italiensk. Og man trengte ikke være oppvokst i støvellandet for å skjønne hovedbudskapet. Di Centa mener Northug var usportslig da han sperret italieneren underveis.

Den kritikken skjønner Northug lite av.

- Jeg holdt bare posisjonen min. Det har jeg rett til. Kanskje di Centa ble sperret, men man blir sperret hele tiden i sprint. Sånn er det, fastslår Northug.

Hotell Cæsar
Da han sto front til front med di Centa, skjønte han, ifølge seg selv, heller ikke hva anklagene gikk på.

- Han snakket så dårlig engelsk at jeg ikke skjønte hva han sa, humrer Northug, som overfor utenlandsk presse sammenliknet det hele med norsk TV-drama:

- We call it Hotell Cæsar!

Uansett - det var Petter Northug som lo både siste og best i Asiago. I finalen satte han hele feltet på plass og tok karrierens første etappeseier i Tour de Ski.

Sølvgutten Northug
Premien var ikke bare en sjekk og en slant verdenscuppoeng, men også en bekreftelse på at formen er god før de to siste etappene. Northug er nå oppe på femteplass sammenlagt. Det betyr at pallplassen han garanterte på forhånd, er innen rekkevidde.

- Det er masse power igjen, fastslår Northug – med et glis som understreker at 21-åringen ikke farer med tomme ord.

I det hele tatt begynner det å se lystig ut for de norske herrene. Lukas Bauer leder fortsatt suverent. Men er nummer to Tord Asle Gjerdalen kryper innpå, Tor Arne Hetland er nummer fire, Petter Northug fem og Jens Arne Svartedal åtte.

Petter Northug overtok dessuten sølvtrøya som viser at han er den som har plukket flest bonussekunder i Tour de Ski hittil.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.