*Nettavisen* Sport.

Skjøt bort forspranget

Foto: Reuters/Scanpix

Tora Berger klarte ikke å følge opp torsdagens sprintseier.

24.01.09 13:58

Tora Berger har etablert seg som en av verdens beste skiskyttere. På herresiden har nordmenn vært bortskjemt lenge, med Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen i spissen for et lag fullt av sterke løpere.

På kvinnesiden har Berger måttet tåle å være den klart største stjernen den siste tiden. Men der Svendsen og Bjørndalen ofte følger opp én seier med en ny, sliter jenta fra Lesja mer.

Dårlig skyting
For etter å ha gått en flott sprint i Anterselva på torsdag, gikk hun først ut på lørdagens jaktstart. Og etter å ha vist prov på god form på sprinten, var forventningene store til Berger. Men 27-åringen sviktet da det gjaldt som mest og på første skyting var grunnlaget for et godt løp borte. Berger bommet to ganger og dermed var forspranget på åtte sekunder spist opp med en gang.

Da det også ble bom på neste skyting, ble det en tung dag for Tora Berger. Til slutt endte Berger opp med fem strafferunder. Og på en dag det ikke fungerte i sporet heller, ble det ingen god plassering til slutt. 15.plass smaker nok ikke like godt som seier.

Overraskende pall
Men heller ikke de store tyske kanonene maktet å utnytte den norske jentas svake dag. Verken Kati Wilhelm eller Andrea Henkel maktet å hamle opp med teten i løpet. For pallplassene på lørdag ble fordelt mellom en russer, hviterusser og finne. Og det er en relativt sjelden kombinasjon i skiskyting for kvinner.

Det lengste strået trakk russiske Anna Boulygina, som dermed også gikk seg rett inn på russernes VM-lag. Bak henne kom Darya Domracheva fra Hviterussland og finske Kaisa Mäkäräinen.

De øvrige norske hadde heller ingen stor dag. Nest best av de norske ble Liv Kjersti Eikeland på 36. plass. Anne Ingstadbjørg ble nummer 38 og Julie Bonnevie-Svendsen nummer 48.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag