Skjøt Norge tilbake på medaljetoppen

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men én ting irriterer sølvvinneren Tora Berger.

12.02.14 12:41

Ingen kunne gjøre noe med hviterussiske Darja Domratsjeva under kvinnenes 10 kilometer jaktstart i Sotsji-OL på mandag.

Hviterusseren startet jaktstarten som nummer ni, på plassen foran Tora Berger, 31,8 sekunder etter gullvinneren fra søndagens 7,5 kilometer, Anastasia Kuzmina. Etter bare 2,9 kilometer var Kuzmina tatt igjen, og deretter handlet det aller meste om den 27 år gamle hviterusseren.

Også litt om Tora Berger, da, selvfølgelig.

Bommet på siste stående
For mens Domratsjeva skjøt ned blink etter blink, og sørget for at avstanden ned til konkurrentene ble større og større, imponerte også vårt eget skiskytterhåp i OL-løypene.

Etter to av fire runder ved standplass hadde Tora Berger skutt ti av ti blinker, men likevel hadde hun tapt 38 sekunder til Domratsjeva i sporet. Etter neste skyting var hun oppe på tredjeplass, og dermed var det en reell sjanse for en ny norsk medalje i Sotsji.

Det håpet fikk et skudd for baugen da Tora Berger bommet på sitt siste skudd, men da de fleste av medaljekonkurrentene også bommet minst én gang, var sjansene der likevel. Ukrainske Valj Severenko skjøt fullt hus, og hadde 14 sekunder å gå på ned til den norske jenta som befant seg på tredjeplass etter siste skyting.

Andre OL-medalje
Helt i tet var Domratsjeva altså umulig å ha med å gjøre, selv med bom på sitt siste skudd for dagen.

19 av 20 treff holdt likevel overlegent til Hviterusslands første gull. Men vi kunne glede oss, vi nordmenn også.

For i sporet hadde Tora Berger virkelig satt opp giret, og hadde små problemer med å hente igjen Severenko. Til slutt gikk hun i mål som nummer to, 37,6 sekunder bak den hviterussiske vinneren.

Det er Tora Bergers andre OL-medalje, etter gullet på 15 kilometeren under OL i Vancouver for fire år siden.

- Det ergrer meg litt
- Da jeg luktet medalje, tok jeg ut det jeg kunne. Det er dette jeg har satset på i år. Jeg har lyst på flere medaljer, sier sølvvinneren til TV 2 etter jaktstarten.

Men selv om hun er strålende fornøyd med sølvet og sin egen innsats, er hun likevel irritert over én ting: den siste bommen på siste stående.

- Alt fungerte på skyting foruten det siste skuddet, og det ergrer meg litt, sier Berger til TV 2.

Tilbake på topp
Medaljen betyr samtidig at Norge igjen troner øverst på medaljeoversikten i OL. Etter dagens fangst står vi med fire gull-, tre sølv- og fire bronsemedaljer. Canada har like mange gull og sølv, men «bare» to bronsemedalje.

Slovenske Teja Gregorin endte på tredjeplass, 42 sekunder bak vinneren.

Ann Kristin Aafedt Flatland hadde en meget god dag på standplass, med feilfri skyting på jaktstarten. Dermed gikk hun seg opp fra 24.- til niendeplass, 1.09,05 bak Domratsjeva. Tiril Eckhoff sprakk mot slutten med fem bom på de to stående skytingene, og endte med det på 24.-plass.

Se fullstendig resultatliste her(ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag