*Nettavisen* Sport.

Skjøt Palace til eliten

Neil Shipperley sendte overraskende Crystal Palace til neste sesongs Premier League. Dermed må West Ham spille ytterligere en sesong i engelsk 1. divisjon.

29.05.04 21:09

Avgjørelsen i opprykkskampen på Millennium Stadium i Cardiff falt i det 62. minutt. Andrew Johnson kom seg helt inn i feltet, og skjøt et skudd som keeper Stephen Bywater slapp rett foran Palace-kaptein Neil Shipperley. Han hadde ingen problemer med å finne nettmaskene.

Opprykksfinalen ble meget jevn og spennende. Begge lag hadde gode sjanser til å score, men det ble med Shipperleys scoring.

Straffe?
West Ham mente seg snytt for et straffespark sju minutter før slutt. Mikele Leigertwood var skyldig i en klønete tackling på West Hams Michael Carrick rett foran øyene på dommer Graham Poll. Men Poll viftet bare spillet videre, tross iherdige Hammers-protester.

Dermed følger Crystal Palace West Bromwich og Norwich opp i den øverste engelske divisjonen. Lagene erstatter Wolverhampton, Leicester og Leeds. Palace rykket ned fra Premier League for seks år siden.

I bunnen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Crystal Palace sleit i den gale enden av tabellen i starten av sesongen. Laget lå helt nede på 19. plass, da Iain Dowie (bildet) ble utpekt som manager i desember. Da startet klatringen.

- Iain Dowie har gjort underverker for oss. Da han overtok hadde vi ikke selvtillit, men den kom veldig fort under ham. Vi har gjort en kjempehard jobb, og vi har vunnet masse kamper. Og i dag var det en ekstra viktig kamp vi vant, sier målscorer Neil Shipperley til BBC.

Thomas Myhre spilte 15 seriekamper og én ligacupkamp for Crystal Palace mens han var på utlån fra Sunderland tidligere i sesongen. Palace slo ut nettopp Sunderland på straffespark i semifinalen i play off.

BBCs nettsider skriver at verdien på opprykket ligger rundt 300 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.