*Nettavisen* Sport.

Skjøt Vålerenga ned fra toppen

Foto: Morten Holm/Scanpix

Sparta er ny serieleder i ishockey.

17.01.08 21:36

Vålerenga, som ledet eliteserien før torsdagens kamper, gikk på en real smell i Askerhallen, og tapte hele 1-5 for Frisk Asker.

Samtidig vant Sparta 4-2 i østfoldoppgjøret mot Comet fra Halden, og dermed topper sarpingene tabellen. Sparta har riktig nok bare et poeng å gå på, men også en kamp mindre spilt enn Vålerenga.

Dobbel Abbott
Vålerenga fikk det første baklengsmålet allerede i første spilleminutt, og det var Joachim Flaten som ga Frisk ledelsen. Seks minutter senere la Mats Zuccarello Aasen på til 2-0. Den stillingen sto seg til midtveis i tredje periode, da Cameron Abbott punkterte med to raske scoringer.

Sparta gikk tidlig opp i en 2-0 ledelse, men Comet utliknet til 2-2 før første periode var over. Juraj Durco og Tommy Kristiansen sikret imidlertid tabelltet med hvert sitt mål i midtperioden.

- Kanonkamp
- Vi kan virkelig ikke si at seieren var ufortjent. Vi var veldig fokuserte fra start, og det var helt utrolig at det sto 2-2 etter den første perioden. Vi kjører over dem. Det er sterkt at vi ikke synes synd på oss selv, og i stedet går ut og kjører på i andre periode. To mål er i underkant der. I tredje periode får vi mye utvisninger mot oss, men vi kontrollerer det inn til seier. Vi spiller en kanonkamp, helt enkelt, sier Sparta-trener Rolf Nilsson til sa.no.

Tabelljumbo Trondheim fikk rundjuling 8-1 av Lillehammer, og er oppe i 154 baklengsmål på 34 seriekamper.

Sjekk de siste sportsnyhetene her.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag