RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Skjøt bort sjansen: - Jeg er ingen robot

Sist oppdatert:
Tora Berger tok karrierens 16. fjerdeplass.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tora Berger lå an til andreplass inn på siste skyting, men bommet to ganger da hun skulle forsøke å ta igjen det tapte til Neuner.

Berger ble til slutt nummer fire på jaktstarten over 10 kilometer etter å ha pådratt seg tre strafferunder. Lesja-skiskyteren var over minuttet bak i mål.

- Det er ikke dårlig å bli nummer fire, men jeg er absolutt ikke fornøyd med det jeg presterer på den stående skytingen min i dag. To bom er ikke godkjent for meg, sier Berger til Nettavisen.

Tenker ikke på pallen
Lørdagens fjerdeplass var Bergers 16. i karrieren. Hun lar seg likevel ikke irritere av å havne rett utenfor pallen enda en gang.

- Pallen er bare et menneskeskapt objekt, så jeg trenger ikke tenke på den hele tiden. Man kan heller tenke på det man gjorde. Også får man være fornøyd med det man gjorde fysisk.

30-åringen er optimistisk med tanke på søndagens fellesstart.

- Jeg skal være veldig fornøyd med det jeg gjorde på den liggende skytingen min, så skal jeg terpe litt på stående og forbedre meg til i morgen.

- Ingen robot
Med 13 minusgrader var det langt ifra optimale forhold i Holmenkollen lørdag, men Berger bryr seg lite om akkurat det.

- Det gikk ganske bra. jeg var godt forberedt på det, så det blir det ikke noe stort problem. Jeg var egentlig god og varm, bortsett fra venstre tommelen min. Men jeg var god og varm hele veien, så det gikk greit, sier hun.

Nå håper hun at VM-formen er like rundt hjørnet.

- Det er ingen robot, denne kroppen, så det er vanskelig å si hva man kan klare, men jeg håper jeg har litt å gå på.

Suveren Neuner
Suverene Magdalena Neuner skjøt to bomskudd, men vant likevel med over 40 sekunder til nummer to. Det ble Olga Zaitseva fra Russland som klarte seg uten bom.

Neuner er storfavoritt når hun skal avslutte karrieren med VM på hjemmebane i Ruhpolding. Der skjer i slutten av februar og første uka i mars.

Darija Domratsjeva tok tredjeplassen i Homenkollen etter en feilfri skuddserie på siste stående. Hviterussiske Domratsjeva skjøt to bom totalt.

Synnøve Solemdal ble nummer 17 etter seks skuddbom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere