RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt Norge til play-off

Foto: Knut Fjeldstad (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Ti år etter at Jostein Flo sendte Norge til VM, var det lillebror som lørdag holdt liv i det norske EM-håpet. Mandag trekkes Norges motstandere til play-off kampene 15. og 19. november.

NORGE-LUXEMBOURG 1-0: Norge produserte ni soleklare målsjanser mot svake Luxembourg, men det ble med Tore André Flos mål i første omgang. Resten av kampen ble en ren transportstrekning for Sembs mannskap i påvente av sluttsignalet mellom Bosnia og Danmark.

Fikk hjelp

Der kontrollerte danskene inn 1-1 og tok gruppeseieren. Det resultatet var akkurat det som Nils Johan Semb & co. trengte for å bli nummer to - og dermed play-off. Men selv om Flos mål var viktig, er storebror Jostein ikke i tvil.

- Målene mine mot Polen i 1993 var jo mye viktigere enn dette målet. Tore André vil nok alltid være lillebror, sier en glisende Jostein Flo til TV 2 Nettavisen.

Ble matchvinner

Men selv om andre mål kan ha vært viktigere, ble utrolig nok lillebror Flos mål mot Luxembourg helt avgjørende. Danmark gjorde jobben mot Bosnia, men de norske spissene innfridde ikke. Med unntak av Flo. Etter 19 minutter. Et langt oppspill fra John Arne Riise ble headet ned i beina til Harald Brattbakk fra Håvard Flo. Brattbakk sendte ballen tverrsover, og fra seks meters hold kunne ikke stryningen misse.

- Jeg husker faktisk ikke annet om målet enn at ballen var hos Brattbakk. Da jeg fikk den, var det bare å sette den inn, sier Flo.

- Likevel en ganske dårlig kamp?

- Vel, med litt hell hadde vi vunnet tre eller fire null, og da hadde alle sagt at det var greit, forklarer han.

- Artig å redde Norge?

- Selvfølgelig. Og det er lenge siden jeg har hørt ”Flo, Flo, Flo” fra publikum, sier han fornøyd.

Klart førstevalg

De siste årene har de middels og dårlige landskampene avløst hverandre, og Flo har slitt med å komme på det norske laget. Etter overgangen fra Sunderland til Siena og serie A, sprudler han endelig igjen. Talentet er udiskutabelt. Derfor er det gøy å se at han endelig har tro på seg selv igjen.

- Jo da, jeg tar med meg en god porsjon selvtillit til play off-kampene, sier Flo.

- Når hadde du det sist like gøy med fotballen som du har etter overgangen til Siena?

- Nei¿.., det husker jeg faktisk ikke, sier Flo.

For Norge er det imidlertid hevet over all tvil at Flo vil bli livsviktig også i play off-kampene. John Carew og Ole Gunnar Solskjær er nemlig ute, og Steffen Iversen sliter med skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere