RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt Start til serieledelse

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)
Sist oppdatert:
Knut Tørums makrellstim feide over Åge Hareides vikinger.

START - VIKING 4-0:

Start er ny serieleder i Tippeligaen etter å ha slått Viking 4-0 lørdag ettermiddag. Espen Hoff, Ole Martin Årst (2) og innbytter Christer Kleiven scoret målene.

- Hvis trenden fortsetter, blir det veldig gøy. Uten skader, kan det bli en veldig interessant sesong, sier Start-trener Knut Tørum til TV 2 etter kampen.

Han befinner seg i den meget spesielle situasjonen at han allerede har fått beskjed om at dette er hans siste sesong som Start-trener. Mulighetene for likevel å bli tilbudt en ny kontrakt, vil han ikke spekulere i til tross for den gode sesongstarten.

- Jobben min er å trene laget, og for tiden går det veldig bra, sier han til TV 2.

Alt gikk Starts vei
Det ble en særdeles begivenhetsrik førsteomgang på Sør Arena. Og det aller meste gikk Start sin vei, inkludert dommeravgjørelsene.

Allerede før tre minutter var spilt, satte Espen Hoff inn 1-0 til hjemmelaget. Kanskje var det offside, men selv ikke TV-bildene gir klart svar på om Ole Martin Årst flikket Solomon Owellos gjennomspill. Var Årst nær ballen, burde det vært blåst offside, men det svaret får man kanskje aldri, og målet ble i alle fall godkjent av dommer Tom Henning Øvrebø.

Etter 24 minutter ble kanskje Viking snytt for straffespark. Det er ingen tvil om at ballen traff Starts Avni Pepa i armen inne i Starts straffefelt, men spørsmålet er om det var en bevisst handling av Pepa. Øvrebø mente at det ikke skjedde noe ulovlig, og lot spillet gå.

33 minutter ut i kampen kom 2-0. Ole Martin Årst klinte til fra skrått hold. Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er neppe helt fornøyd med egen innsats, men dommer Øvrebø kan i hvert fall ikke klandres denne gangen.

- Drittdårlig
Etter 39 minutter var veteranen Årst frampå igjen, og satte inn sitt tredje mål for sesongen. Å si at målet var spesielt, er ingen overdrivelse.

Det startet med at Rune Almenning Jarstein klinte til ballen alt han kunne for å klarere. Men Årst gikk i været som en håndballkeeper og blokkerte ballen, som kanskje traff ham i armen. Deretter datt ballen ned på dødlinja, for så å sprette inn på banen igjen. Da hadde Årst, som fullførte sitt løp, en enkel jobb med å dytte ballen i mål.

Til tross for mange omdiskuterte situasjoner, var det ingen tvil om at Start var det beste laget før pause. De var desidert mest aggressive, og lot ikke Viking få til noe som helst.

- En dritdårlig førsteomgang av oss. Vi har spillere som ikke forstår at fotball er jævla hard jobb. Vi fortjener ikke annet enn det vi har fått, oppsummerte en irritert assistenttrener Svein Fjældberg på vei inn i gardeoben.

(Les videre under bildet)

Scorer mye
Og det var et annet Viking-lag som kom på banen etter pause. Åge Hareides menn spilte seg til tre gode muligheter i løpet av de ti første minuttene, og den største av dem hadde Erik Nevland etter 54 minutter. Den gamle Fulham-spissen burde ha redusert, men gjorde det ikke.

Viking fortsatte å presse, men tellende resultater ble det ikke.

I stedet la innbytter Christer Kleiven på til 4-0 etter 78 minutters spill.

Dermed har Start scoret elleve mål på sesongens fire første kamper, og topper altså Tippeligaen, riktig nok etter at bare to av de åtte kampene i fjerde serierunde er spilt. Søndag kan Tromsø ta tilbake serieledelsen med seier over poengløse Sogndal.

- Langt under pari
For Viking ser det verre ut. Fire poeng på fire kamper, er mye dårligere enn forventet.

- Dette var langt under pari. Første omgang er ikke bra, oppsummerer Viking-trener Åge Hareide overfor TV 2.

Han ser det positivet i at laget hevet seg i andre omgang, men legger ikke skjul på at han forventer helt andre takter. Og spesielt de rutinerte spillerne

- Noen av de yngste jobber bra hele tiden, men alle må være med hvis de vil spille for Viking framover, fastslår Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere