RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skofterud disket fra Tour de Ski

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
- Hun burde sluppet med en advarsel, sier landslagstreneren.

Vibeke Skofterud gikk inn som beste norske jente under 10 kilometer fellestart i Val di Fiemme lørdag, men ble disket etter løpet for å ha skøytet underveis i rennet. Dermed mistet hun den gode syvendeplassen, og får ikke gå den den avsluttende etappen av Tour de Ski søndag.

Skofterud selv ønsket ikke å snakke med pressen etter at juryen hadde kommet med sin avgjørelse, men landslagstrener Egil Kristiansen sier til NTB at han savner konsekvens fra det internasjonale skiforbundet.

- I Oberhof var det mange som skøytet, da skjedde ingenting. Jeg etterlyser en konsekvens. Hun burde ha sluppet med en advarsel. Vibeke er selvsagt veldig lei seg, sier Kristiansen.

- Reglene er klare. Bildene viser at hun skøytet, men det var aldri bevisst, sier han til NTB.

Hard kamp om seieren
Det ser ut til å bli en beinhard kamp om sammenlagtseieren på kvinnesiden under årets Tour de Ski. Lørdag gikk slovenske Petra Majdic til topps på fellesstarten og sikret seg dermed et forsprang på 31 sekunder ned til polske Justyna Kowalczik på andreplass sammenlagt. Arianna Follis følger på tredje.

Det også disse tre som i all hovedsak kjemper om seieren.

Norges sammenlagthåp, Kristin Størmer Steira, tapte mye på slutten av lørdagens løp i Val di Fiemme, og gikk til slutt i mål som nummer 19. Den norske jenta ligger dermed som nummer seks sammenlagt, men er hele tre minutter bak Majdic. Dermed kan det bli vanskelig å kapre en plass blant de tre beste.

- Muligheten er borte
Opp til tredjeplassen er det nemlig rundt to minutter for Steira.

- Nå tror jeg muligheten for pallen er borte. Men jeg gleder meg til å komme på toppen, sier Steira til Nettavisen etter løpet.

Kowalczyk, Majdic og Steira forsøkte å stikke fra tidlig i løpet, men klarte ikke å skaffe seg en skikkelig luke under ufyselig forhold i Italia. Det var likevel disse tre som kom til å dominere teten under nesten hele løpet.

Mot slutten skjedde det imidlertid mye, og etter den siste utforkjøringen var feltet mer samlet. Justyna Kowalczik hadde hatt et uhell og kom til slutt inn et godt stykke etter Petra Majdic.

Tour de Ski avsluttes søndag med en klatreetappe, og selv om pallplassen nok er tapt, har Størmer Steira likevel gode muligheter til å avansere i sammendraget. Opp til finske Aino-Kaisa Saarinen på fjerde er det rundt 1,30 minutter, mens russiske Alena Sidko på femteplass bare er fem sekunder foran.

Les mer om Tour de Ski her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere