Gå til sidens hovedinnhold

Skofterud dropper Tour de Ski

For i jula skal hun bygge opp VM-formen.

Vibeke Skofterud har vært julestjerne de siste sesongene. Nå akter hun å utsette blomstringen til lengre utpå vinteren, når det virkelig gjelder.

- Jeg har hatt helt feil utvikling de siste årene. Jeg vært best før jul og dabbet av utover vinteren. Denne sesongen legger jeg opp til motsatt utvikling, sier Vibeke Skofterud til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kom skjevt ut
Hennes sesongforberedelser tilsier da også at formtoppen vil melde seg langt senere enn før. Østfold-jenta er nemlig på etterskudd idet sesongen tar til. Det så man også tydelig under sesongåpningen på Beitostølen, der hun måtte ta til takke med 6. og 7. plass.

Forklaringen på at Slitu-jenta ennå har et stykke å gå, er enkel.

- Jeg fikk meg en real «trøkk» på tampen av forrige sesong, som jeg derfor valgte å avslutte tidligere enn vanlig. Nedturen ble avløst av et virus, som førte til at hele mai og juni ble spolert. Jeg har aldri vært i så dårlig form, sier hun.

LES OGSÅ:- Vet det ikke går smertefritt

Pallen i det fjerne
- Først i juli kunne jeg starte treningen, og har klart å bygge meg opp på et visst nivå. Men det er klart jeg har mye igjen, sier 28-åringen fra Slitu, som fortsatt bor i Mjøndalen.

Erfaren som hun etter hvert er blitt, innser hun at det er motgang man vokser på. Likevel har hun ikke særlig store forventninger foran helgens verdenscuppremiere i svenske Gällivare, der hun gikk inn til en hyggelig femteplass for to år siden.

I fjor ble hun toer i to av rennene før jul, både på Beitostølen og i Davos - for øvrig hennes hittil siste pallplasseringer i verdenscupen.

Det virker meget fjernt akkurat nå.

Utsetter formtopp til VM
- Jeg får se det positive i at jeg havnet på etterskudd, og heller satse på topplasseringer senere på vinteren. Det er jo da det gjelder å være i toppform, sier en offensiv Skofterud, og sikter selvsagt først og fremst til VM i februar.

- Det er hovedmålet. Hvis jeg mislykkes i Liberec, vil det være en stor sportslig nedtur, fastslår Slitu-jenta, som vet at hun er i stand til å kjempe om medalje når hun er på sitt beste.

Det håper hun å være i midten av februar.

- 10 kilometer klassisk er den øvelsen jeg først og fremst sikter mot i det mesterskapet, sier 28-åringen.

Ingen Tour
I formoppbyggingen mot VM akter hun å være kynisk når det gjelder utvelgelsen av renn.

- Davos i midten av desember blir mitt siste renn i år. Da reiser jeg hjem og legger inn en solid treningsperiode til godt over nyttår. Følgelig dropper jeg Tour de Ski, og er ikke tilbake i sporet igjen før NM på Gjøvik i midten av januar, sier Vibeke Skofterud.

(ANB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken