RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skofterud får bil likevel

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Vinneren av kvinneklassen i Vasaloppet ble først nektet bil, men nå har sponsoren snudd.

Flere mente det var urettferdig at Vibeke Skofterud ikke fikk en bil i premie etter seier og rekord i Vasaloppet. Sponsoren Volkswagen er enig og vil likevel gi langrennsløperen ny doning.

Mens svenske Jörgen Brink fikk en splitter ny Volkswagen Tiguan for å ha satt rekord i herreklassen, måtte Skofterud ta til takke med blomster og kyss på kinnet etter sin bestetid.

Arrangøren forklarte det hele med at det var lovet bort en bil ved en eventuell rekord i TjejVasan, et tre mil langt løp med kun kvinnelig deltakelse. Dermed ville den ikke sette opp en bilpremie også i kvinneklassen i Vasaloppet.

Men etter mye blest rundt saken og interne diskusjoner, besluttet Volkswagen å gi Skofterud en bil likevel. Det meldte bilprodusenten på sitt nettsted tirsdag, skriver Dagbladet.

- Å legge til ytterligere en premie i form av en bil til vinneren av det store Vasaloppets kvinneklasse, ble helt selvklart etter de diskusjonene som har vært, sier informasjonssjef Marcus Thomasfolk i Volkswagen Sverige.

Bilprodusenten uttaler at oppmerksomheten saken har fått, er bra og helt forståelig i en tid der det forventes at organisasjoner og bedrifter tar et større ansvar i samfunnsutviklingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere