RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skofterud får ikke viljen sin

(FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vibeke Skofterud vil gå samtlige seks VM-øvelser. Det kan hun trolig bare glemme.

Mange hadde avskrevet Østfold-jenta som ble utropt til Norges neste langrennsdronning tidlig på 2000-tallet. Men Vibeke Skofterud har reist seg som en fugl fønix opp av asken denne vinteren.

- Ikke så aktuell
Hun ligger på tiendeplass i verdenscupen sammenlagt, ble nummer ni i manndomsprøven Tour de Ski, og var bare en kollisjon med Hilde Gjermundshaug Pedersen unna seierspallen i Kuusamo før jul.

Nå har 27-åringen lyst til å gå alle de seks VM-distansene i Sapporo. Men sannsynligvis må hun nøye seg med fem. Til lagsprinten må hun trolig se seg slått av minst to jenter i kampen om å få være Marit Bjørgens makker på veien mot en relativt sikker VM-medalje.

- Vibeke er veldig aktuell på alle de andre distansene, men ikke så aktuell til lagsprinten, bekrefter trener Egil Kristiansen.

- Litt trist
For i utgangspunktet er det Ella Gjømle som skal gå sammen med Bjørgen. Uten at han vil bekrefte det, rangerer trolig Kristiansen også Astrid Jacobsen foran Vibeke Skofterud.

- Jeg har ingen problemer med å innse at det er andre som har gjort det bedre enn meg i sprint hittil i vinter. Men i en lagsprint er det litt annerledes, ettersom man skal gå tre ganger. Form har veldig mye å si. Derfor synes jeg det er litt trist hvis laget er tatt ut på forhånd, sier Skofterud til Nettavisen.

At lagsprinten trolig ryker, er imidlertid ikke nok til å ødelegge humøret for Vibeke Skofterud inn mot VM. Hun vet at VM kan bli en gedigen opptur hvis hun finner toppformen.

Medaljekandidat
- Jeg har klart å unngå å tenke på plasseringer hittil i sesongen, og det tror jeg er mye av årsaken til at det har gått såpass bra. Derfor snakker jeg ikke om medaljer. Jeg tenker bare sånn at jeg har alt å vinne, og ikke en dritt å tape, fastslår Skofterud.

Det er et fokus trener Egil Kristiansen liker. Han ser likevel ingen grunn til å dempe forventningene.

- Hvis Vibeke er i den formen hun har vært i enkelte renn tidligere i vinter, så er hun helt klart en medaljekandidat i VM på flere distanser, fastslår Kristiansen.

Han mener Skofteruds framgang denne vinteren i all hovedsak ligger på det mentale planet.

Ligger i hodet
- Treningsmessig er det bare små justeringer vi har gjort. Derfor tror jeg først og fremst det er i hodet det ligger. Vibeke har fått tilbake trua på seg sjøl og er i godt humør. Det hjelper på, konstaterer Kristiansen.

- Jeg har klart å senke skuldrene helt ned. Nå er jeg sikker på at pallplasseingen kommer i løpet av vinteren. Og gjør den ikke det, så kommer den neste år, konstaterer Vibeke Skofterud.

Fram til lørdag er hun på høydesamling i Seisser Alm. Deretter går turen til Japan.

PS. I forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen i november, fortalte Skofterud til Nettavisen at hun fryktet å miste lappen etter å ha blitt tatt av en fotoboks på vei til samling.

Hva som ble utfallet, vil hun imidlertid ikke si noe om.

- Det har jeg overhodet ingen kommentar til, fastslår Skofterud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere