RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Erlend Aas/Scanpix)

Skofterud får ny trener

Sist oppdatert:
Vibeke Skofterud er lei av å være treg. Nå knytter hun til seg enda en personlig trener.

For et år siden inngikk Skofterud et samarbeid med Steinar Mundal som personlig trener. Det brakte henne tilbake til verdenstoppen.

Nå har 27-åringen fra Slitu engasjert enda en personlig trener. Rita Vedvik skal hjelpe Skofterud med styrketreningsopplegget det neste året.

Kampsport
- Jeg har savnet eksplosivitet og hurtighet de siste årene. Jeg er blitt litt for treg. Det ønsker jeg å gjøre noe med, og derfor får jeg hjelp av Rita. Hun er en av landets beste personlige trenere på dette området, og er en person jeg vet jeg kan stole på, sier Skofterud til Nettavisen.

Sentralt i styrketreningen blir fitnessbox.

- Det er en slags kampsporttrening med spark og slag. I tillegg til at det er morsomt og annerledes enn det jeg er vant til, er det veldig bra i forhold til eksplosivitet, forklarer en engasjert Skofterud.

Har savnet framgang
Hun følte tida var moten for et brudd med det tradisjonelle styrketreningsopplegget.

- Vi i langrennsleiren har holdt på med det samme i seks-sju år uten å fornye oss og uten å få framgang. Derfor synes jeg det er spennende å knytte til seg en person utenfra, forklarer Skofterud.

Samarbeidet med Steinar Mundal blir også videreført, selv om Mundal torsdag ble presentert som ny trener for det kanadiske verdenscuplaget i langrenn.

Møte med Kristiansen
- Det lar seg kombinere selv om jeg kommer til å tilbringe rundt to måneder i Canada i løpet av sommeren, sier Mundal til Nettavisen.

- Jeg er kjempehappy for at Steinar fortsetter. Det betyr enormt mye for meg å beholde den tryggheten, fastslår Skofterud.

Team Skofterud, med Steinar Mundal, Rita Vedvik og Skofterud, hadde et møte om den forestående sesongen onsdag. I slutten av mai skal Mundal og Skofterud ha et møte med landslagstrener Egil Kristiansen før det endelige opplegget spikres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere